Skip to the content

Brandblusser controle

Brandblusser controle is een belangrijk onderdeel van brandveiligheid dat Royal Safety maar al te graag voor u zou verzorgen. Brandblussers zijn een essentieel aspect van brandbestrijding en kunnen veel beginnende branden volledig bestrijden of in ieder geval beperken. Waarom een brandblusser controle moet ondergaan, zullen we u uitleggen.

Hoe vaak de brandblusser controle ondergaat, hangt van uzelf af

Voor 2010 moest jaarlijks brandblusser controle plaatsvinden om te kijken of alles nog goed was. In 2012 is besloten dat dit voor draagbare brandblussers slechts eens in de twee jaar hoeft te gebeuren, om het makkelijker te maken voor bedrijven en eigenaren van openbare gebouwen. Voor brandslanghaspels geldt nog steeds de regels dat de controle jaarlijks plaats moet vinden, met eens in de vijf jaar een uitgebreidere controle. Deze controle moet uitgevoerd worden door een REOB-erkend bedrijf, zoals Royal Safety.

Echter is het niet onverstandig om ook brandblusser controle voor draagbare blussers toch jaarlijks uit te laten voeren. Regelmatige controle en onderhoud is namelijk een van de beste manieren om de brandveiligheid van uw pand te verbeteren.

Als u niet goed weet hoe vaak u het beste voor uw blusmiddelen actie kan ondernemen of wat er precies moet gebeuren, dan is daar Royal Safety om u te helpen. Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat precies weet wanneer, hoe en wat u het beste kan doen om te zorgen dat uw brandblussers altijd in topconditie blijven. Het kan namelijk lastig zijn om zelf te bepalen of een tweejaarlijkse of jaarlijkse brandblusser controle voor u de beste oplossing is, laat dat dus maar aan ons over.

Brandblusser controle: waarom is het nodig?

Het is nou niet zo dat brandblussers over het algemeen zo vaak gebruikt worden dat ze gaan slijten. Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat een brandblusser toch gecontroleerd moet worden:

  • Roest kan op de brandblussers vormen.
  • In openbare gebouwen heeft niet iedereen altijd respect voor bijvoorbeeld blussers die op de gang hangen. Schade kan hierdoor op meerdere manieren plaatsvinden of de brandblusser kan misplaatst worden.
  • Het kan zijn dat het blusmiddel simpelweg te oud is. Patronen van blussers mogen bijvoorbeeld niet meer dan tien jaar oud zijn.
  • Soms is de blusstof dat in een brandblusser zit, toe aan vervanging. Bijvoorbeeld het poeder van een poederblusser kan gaan klonteren.
  • Staat de brandblusser nog op voldoende druk. Werkt het van het blusapparaat de mechanisme nog, zijn de slangen en de spuitmond nog goed.

Laat Royal Safety uw brandblusser controle uitvoeren

Zoals u inmiddels doorheeft, moet ook uw brandblusser controle ondergaan. Dit is niet alleen een vervelende eis om u aan te houden, maar ook een daadwerkelijke verbetering van de brandveiligheid van uw pand.

Royal Safety is een REOB-erkend onderhoudsbedrijf dat zich graag inzet voor de mensen die zelf niet veel weet van brandveiligheid hebben. Wij staan voor u klaar met ons beleid van helderheid tegenover de klant. Hierdoor weet u altijd waar u aan toe bent en hoeft u niet te wachten op de volgende onplezierige verrassing. Na afloop verzorgen wij een certificaat waaraan u kunt zien dat alles inderdaad in orde is.

Ook kunt u bij ons terecht voor onderhoudscontracten voor brandblussers. Dan regelen wij echt alles voor uw blusmiddelen en dan heeft u er helemaal geen omkijken meer naar. Aarzel dus vooral niet om contact op te nemen met Royal Safety voor al uw benodigdheden omtrent brandveiligheid.

 

 

Royal Safety

Dalweg 26 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in