Skip to the content

Brandblussers

Blussen met brandblusser

Brandblusser is een draagbaar blusmiddelen gevuld tot maximaal 12 KG. Blustoestellen zijn heel belangrijk het is een hulpmiddel voor het strijden tegen brand. Door het handzame gebruik maak het mogelijk dat een brand in een beginstadium geblust kan worden, nog voordat de brandweer is gearriveerd. Aan brandblussers worden zeer hoge eisen gesteld op het gebied van betrouwbaarheid en (brand)veiligheid. Daarom is de constructie van blustoestellen al heel lang onderwerp van nationale en internationale normering en regelgeving. Draagbare blustoestellen moeten in Nederland voldoen aan het zogeheten "besluit draagbare blustoestellen 1997" Het besluit '97 verwijst naar de norm NEN-EN3. Een blustoestel wat toe gelaten is op de Nederlandse markt moet voorzien zijn van een Rijkstypekeur. Wij leveren als Royal Safety deze hoogstaande kwaliteit brandblussers onze blusapparaten worden gefabriceerd in Duitsland. Hierdoor maken wij een verschil met de meeste aanbieders onder ons. Wij staan ook 100% achter ons product! Zodat als u deze nodig heeft bij calamiteit dat deze dan ook echt werkt. Een Draagbare brandblusser bestaat uit een drukvat cilinder waarin een beperkte hoeveelheid blusmiddel onder druk staat. Ook zijn er brandblussers met druk patronen deze worden veel gebruikt in de scheepvaart en industrie. De patroon blusser wordt geactiveerd doormiddel van een inslagknop boven op het blusapparaat. En een constant druk blusser dit is dat ook de meest voorkomende brandblusser deze staat altijd onder druk deze zijn dan ook voorzien van een manometer, u kunt dan ook gelijk gebruiken door de borgpen te verwijderen en de knijp kraan in te drukken.

Een brandblusser is geschikt voor een of meerdere brandklassen, deze worden dan ook duidelijk aangegeven op het bedieningsetiket. Royal Safety adviseert, onderhoud en installeert in bedrijf gebouwen de blusmiddelen volgens wet een regelgeving de NEN 4001. Ook leveren en keuren wij de blusmiddelen onder andere in de binnenvaart, scheepvaart en offshore, deze moeten voldoen aan (MED) Marine Equipment Directive 96/98/EU en gefabriceerd conform de Pressure Equipment Directive 97/23/EU (PED). Wij vertellen u hier graag meer over u kunt bij ons altijd om advies of een offerte vragen.

Brandblusser soorten verschillende brandblussers

Hier onder geven we aan welke brandblusser voor welke brand is in te zetten, ook geven we aan waar ze mee gevuld zijn?

 Soorten brandblussers gewicht en vulling:

  • Schuimblusser gevuld met schuim vormend middel zijn er in 2, 3, 6 en 9 liter aan inhoud. (Brandklasse A en B)
  • Poederblusser gevuld met ABC bluspoeder zijn er in 1, 2, 3, 6, 9 en 12 kilogram aan inhoud. (Brandklasse A, B en C)
  • Co2 blusser gevuld met co2 aan blus gas (koolzuur) zijn er in twee soorten 2 en 5 kg. (Brandklasse B)
  • Vetblusser gevuld met water en speciale chemische stoffen in 2, 3, 6en 9 liter. (Brandklasse F)
  • Metaalblusser gevuld met D-poeder 9 en 12 kilogram variant. (Brandklasse D)

Het plaatsen van blusmiddelen

Blusmiddelen moeten geplaatst worden op plekken zodat ze altijd makkelijk bereikbaar zijn. De NEN 4001 schijft voor dat brandblussers altijd moeten hangen doormiddel van een ophang beugel of ze dienen op te hangen geworden in statieven. Ook mag de bereikbaarheid van het toestel niet verhindert worden door het verwachte brandrisico. De locatie van de blusser moet dan ook duidelijk worden aangegeven door middel van een pictogram. De montage van het blustoestel hangt af van de inhoud bij een toestel tot 4 kilo is dat maximaal 1,5 meter en bij een brandblusser 5 tot 12 kilogram is dat 1,0 meter. Wij van Royal Safety houden rekening met dit soort aspecten zodat u altijd voldoet aan de verplichte NEN 4001.

Brandblusser bescherming kasten en hoezen

Blusmiddelen die aangetast kunnen worden door weer omstandig heden of door vocht, chemicaliën en vuil moeten zijn voorzien van een passende beschermhoes of kast. Uiteraard moeten er ook pictogramborden worden geplaatst zodat de gebruiker de blusapparaten makkelijk kan vinden. Blustoestellen die zijn bedoeld voor het blussen in koel- en vriescellen mogen dan ook buiten de ruimte worden geplaatst, direct bij elke ingaan van deze ruimtes. Wenst u meer informatie wij vertellen u er graag meer over desgewenst bij u op locatie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indien u op zoek was naar informatie welke brandblusser aan te schaffen voor welke brandklasse, raadpleeg dan dit artikel: welke brandblusser voor welke brandklasse? Nog niet helemaal zeker welke specifieke brandblusser(s) nodig is/zijn voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op. Royal Safety plaatst voor u de juiste brandblusser, incl. benodigde certificatie voor overheid, brandweer en verzekering, en evt. met onderhoudscontract zodat u helemaal geen omkijken meer heeft.

Het maakt niet uit wat voor soort brand er is, preventief brandvertragend impregneren is altijd een goed idee. Royal Safety kan u hiermee tevens van dienst zijn, voor in principe vrijwel ieder type materiaal of omgeving, lees meer over onze brandvertragend impregneren diensten.  

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in