Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor uw blusmiddelen. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Keuring, controle & onderhoud volgens de NEN richtlijnen
 • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

blusmiddelen controle beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Blusmiddelen controle

U wilt voor uw blusmiddelen controle uitvoeren, maar dat moet wel door een REOB-erkend bedrijf gedaan worden.

Blusmiddelen controle: de eisen voor brandslanghaspels

Voor de blusmiddelen controle van brandslanghaspels gelden andere eisen dan voor de andere blusmiddelen. Deze zijn als volgt:

 • Eens per jaar moet controle uitgevoerd worden.
 • Eens in de vijf jaar moet een uitgebreidere controle worden uitgevoerd.
 • Deze controles moeten worden uitgevoerd door een REOB-erkend onderhoudsbedrijf, zoals Royal Safety.

De strengere eisen voor brandslanghaspels zijn ontstaan omdat brandslangen kwetsbaarder zijn dan draagbare blussers. Ook is het zo dat legionellabacteriën zich kunnen verspreiden in het stilstaande water van de brandslang. Daarom geldt blusmiddelen controle voor brandslanghaspels extra streng.

Controle blusmiddelen: de eisen voor draagbare brandblussers

De eisen voor de blusmiddelen controle van draagbare brandblussers zijn minder streng. Dit hoeft namelijk maar eens in de twee jaar te gebeuren. Dit moet echter alsnog door een REOB-erkende organisatie gedaan worden. Bij de blusmiddelen controle voor draagbare brandblussers wordt gelet op de volgende aspecten:

 • Is de gebruiksaanwijzing nog goed leesbaar? Aangezien niet iedereen in een gebouw altijd weet hoe om te gaan met een brandblusser, is de leesbaarheid van de gebruiksaanwijzing een belangrijk punt.
 • Is de brandblusser beschadigd geraakt of misschien misplaatst, of is er roest aan de binnen of buitenlaag gekomen? De brandblusser moet altijd op dezelfde plek hangen. Er moet regelmatig gecontroleerd worden of de brandblussers nog aanwezig zijn op de bestemde plaatsen.
 • Soms moet de blusstof vervangen worden na een bepaalde tijd. Poeder kan bijvoorbeeld gaan klonteren en is dan niet meer goed bruikbaar.
 • Op een gegeven moment kan een brandblusser afgekeurd worden op basis van leeftijd. Bepaalde onderdelen moeten na bijvoorbeeld tien jaar vervangen worden.
 • Staat de blusser nog op voldoende druk.
 • Werkt het mechanisme nog goed.
 • Zitten er geen scheurtjes in de slang.

Blusmiddelen controle: Royal Safety is meer dan zomaar een REOB-erkend onderhoudsbedrijf

Al deze eisen lijken misschien op vervelende regeltjes om op te letten, maar zijn er toch echt voor uw eigen veiligheid. Blusmiddelen zorgen ervoor dat u zelf in staat bent om beginnende branden de kiem in te smoren. Of op zijn minst helpt het met het beperken van schade voordat de brandweer aanwezig is. Er is een reden dat brandblussers aanwezig zijn in uw pand en voor diezelfde reden is het ook van groot belang om ze goed te onderhouden via blusmiddelen controle. Waarom zou u dit aan Royal Safety overlaten?

Royal Safety is niet alleen een erkend onderhoudsbedrijf dat altijd volgens de vereiste normen en wetten werkt. We hebben oog voor de klant. Dankzij ons beleid van openheid en eerlijkheid tegenover de klant, weet u altijd waar u aan toe bent. U kunt altijd precies weten waarom we doen wat we doen en u kunt ervan uitgaan dat er bij ons geen nare verrassingen achteraankomen.

Met een onderhoudscontract voor uw blusmiddelen verzorgen wij alles: levering, installatie, onderhoud en controle. Op deze manier hoeft u geen slaap meer te verliezen over de brandveiligheid van uw pand en nemen wij zelf actie als dat nodig is.

Heeft u toch nog vragen? Dan staat ons team van gecertificeerde experts voor u klaar. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen. Royal Safety staat altijd paraat voor de brandveiligheid voor uw pand.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in