Skip to the content

Bluswagens

Binnen bedrijven, bedrijfsgebouwen en op bedrijventerreinen komt het wel eens voor dat er een brand begint te woeden op een plaats waar het niet zo eenvoudig is om een brandslanghaspel te gebruiken om het vuur te bestrijden omdat de plaats van de brand zich net buiten het bereik van de brandslanghaspel bevindt. Ook is het mogelijk dat er een brand uitbreekt die zich zo snel vermeerderd in vuur dat de bluscapaciteit van een brandblusser onvoldoende bluscapaciteit hebben om het vuur effectief te kunnen bestrijden. In elk van deze gevallen dient een bluswagen ingezet te worden om snel en vakkundig de brand onder controle te kunnen krijgen.

Bluswagens zijn verrijdbare blustoestellen die gezien worden als kleine blusmiddelen en specifiek bedoeld zijn om een kleine, beginnende brand te bestrijden waar een grotere bluscapaciteit gevraagd wordt. Een ander moment waarop gekozen wordt voor het inzetten van een bluswagen is wanneer de worp en hoogtelengte van een draagbaar brandblusapparaat te gering is.

Bluswagens conform NEN 2659

Bluswagens volgens NEN 2659:2003 is een blustoestel op wielen en is bestemd voor een brand te bestrijden door 1 persoon. Waar de vulling meer dan 20 kilogram bedraagt. Als een brand zich snel kan ontwikkelen tot grote omvang is een bluswagen van essentieel belang. Denk aan vloeistof- en gas branden waar een brand zich zeer snel uitbreid. Ook grote brandrisico's kunt u verwachten in de petrochemische industrie of bij grote hoeveelheden vaste stoffen zoals bij recycling bedrijven, pallet, papier of banden en verpakking materialen opslag, hier is een bluswagen een uitstekende oplossing. Royal Safety adviseert u hier graag in desgewenst bij u op locatie. We analyseren uw brandrisico’s en adviseren niet alleen welke verrijdbare bluswagen het beste bij uw risicoprofiel past, wij adviseren u ook over welk blusmateriaal het meest geschikt is om een eventuele brand binnen uw bedrijfspand het snelst en op een effectieve manier te bestrijden. Het blussen met schuim, CO2 of poeder is namelijk een afzonderlijk blusproces. Al deze processen hebben voor en nadelen en deze voor- en nadelen nemen wij zeker in overweging wanneer wij u een brandpreventie en een brandbestrijdingsadvies voorleggen.

Bluswagen 50 kilo

Typen verrijdbare bluswagen

De meeste typen verrijdbare bluswagens worden pas onderdruk gezet bij activering, maar er zijn ook constant druk bluswagen voorzien van manometer. De verrijdbare blustoestellen van Royal Safety voldoen aan de strengste eisen en zijn dan ook voorzien van een MED keurmerk geschikt voor onder andere de scheepvaart. Ook onder de bluswagens hebben we verschillende typen aan inhoud en vulling. Zo hebben we voor elke brandklassen een ander typen verrijdbare bluswagen. Wij adviseren u graag over het type dat het meest geschikt is voor uw bedrijf of organisatie.


Typen bluswagens

  • Poeder bluswagen BC of ABC poeder
  • Schuim bluswagen
  • Co2 bluswagen
  • Poeder bluswagen met D poeder

Voordelen van het kopen of laten onderhouden van een bluswagen door Royal Safety
Royal Safety heeft een groot assortiment bluswagens, bluswagen hoezen en de bij behorende pictogram. Ook zijn wij de specialist in onder andere het onderhouden van bluswagens, brandblussers en brandslanghaspels. Daarnaast hebben wij enkel gecertificeerde monteurs in dienst die weten hoe ze uw brandbestrijdingsmiddelen in topconditie moeten houden.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in