Skip to the content

Brandblusser horeca

U heeft uw eigen horeca-zaak en zoekt daarom een brandblusser horeca? Dan bent u op onze site op de goede plek. Niet alleen is Royal Safety een erkend onderhoudsbedrijf dat u kan helpen met al uw benodigdheden, ook bevat onze website een overvloed aan informatie over alle verschillende soorten en maten brandblussers, waaronder de geschikte brandblusser horeca.

Wat is een geschikte brandblusser horeca?

Afhankelijk van het soort keuken dat u eventueel in uw horeca-zaak heeft, zijn er verschillende belangrijke brandblusser horeca aan te raden.

Met een poederblusser bent u al snel van alle markten thuis, dan heeft u een blusmiddel voor branden van klasse 'a', 'b' en 'c'. Echter hebben poederblussers een nadeel: ze verrichten namelijk schade aan elektrische apparatuur en daarom zoeken sommige mensen liever een alternatief. Een alternatief voor de ABC-poederblusser zou dan in de vorm van twee verschillende brandblusser horeca moeten komen. Namelijk in de vorm van de waterblusser (bijvoorbeeld een brandslanghaspel) en de CO2-blusser. De waterblusser is effectief voor een brand van klasse 'a' en de CO2-blusser is goed voor branden van klasse 'b'. Wat deze brandklassen precies betekenen, vindt u verder onderaan opgesomd.

Als u echter gebruikmaakt van friteuses in uw keuken, dan loopt u risico op zogeheten 'vetbranden' (dit is klasse 'f '). In dat geval doet u er goed aan om ook een vetblusser paraat te hebben.

Als u de bovenstaande voorschriften volgt, dan heeft uw blusmiddelen tegen beginnende branden van alle soorten en maten.

Brandblusser horeca: wat betekenen dezen brandklassen?

Een brandklasse geeft aan wat voor soort materiaal aan het branden is. Daar hangt namelijk vanaf wat voor blusmiddel gebruikt moet worden om de brand te blussen. Hieronder leggen we de relatieve brandklassen voor brandblusser horeca uit.

  • Brandklasse a zijn branden van vaste stoffen, zoals meubilair of hout.
  • Brandklasse b zijn branden van vloeibare stoffen, zoals was of benzine.
  • Brandklasse c zijn branden van gassen, zoals aardgas of propaan.
  • Brandklasse f zijn branden van vetten, zoals frituurvet of braadolie.

In de horeca heeft u vooral te maken met brandklassen a, b, f.

Brandblusser horeca bij Royal Safety

U zult er altijd goed aan doen een brandblusser horeca bij Royal Safety aan te schaffen. Er kan zo veel misgaan. Of het nou gaat om ongelukken in de keuken, aan de bar of bij gasten aan de tafel: een ongeluk is vroeg of laat zeker.

 Bij Royal Safety helpen we u met alle aspecten van brandveiligheid voor uw zaak. Brandblussers zijn een goed begin, maar in de horeca zijn ook rookmelders absoluut onmisbaar.

Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf, waarvan alle monteurs stuk voor stuk gecertificeerd zijn. We helpen u graag met bijvoorbeeld een onderhoudscontract, waarbij we zorgen voor levering, installatie en onderhoud van brandblussers, rookmelders en meer.

 Op deze manier kunt u er altijd van uitgaan dat uw brandveiligheid op orde is en dat wij actie ondernemen als dat nodig is. Als een onderhoudscontract u iets te veel is, dan kunt u alsnog bij ons terecht. Royal Safety is erop uit aan al uw benodigdheden te voldoen.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in