Skip to the content

Brandblusser keuren

Brandblussers zijn er in verschillende soorten en maten en zijn essentieel om beginnende branden te blussen. Ook is het zo dat brandblussers niet altijd in dezelfde conditie blijven. Daarom is het brandblusser keuren niet alleen van groot belang, maar ook verplicht.

Brandblusser keuren verplicht, hoe en wat?

Brandblussers moeten minstens eens per twee jaar gekeurd worden door een REOB-erkend bedrijf, zoals Royal Safety. Een brandslanghaspel moet zelfs jaarlijks gecontroleerd worden en eens in de vijf jaar moet zo'n haspel een uitgebreidere controle ondergaan.

Echter is eens per twee jaar niet heel vaak voor een brandblusser en kan er in de tussentijd toch het een en ander gebeuren. Daarom is het verstandig om af en toe ook zelf het brandblusser keuren onofficieel uit te voeren. Dan kunt u er vooral op letten of de instructies van de blusmiddelen nog goed te lezen zijn, als de zegels er nog op zitten en of de blusmiddelen nog steeds op de juiste plaats hangen en of er geen rare dingen aan te zien zijn.

Het is belangrijk op te merken dat al deze regelgevingen alleen gelden voor openbare gebouwen of gebouwen van bedrijven (winkels/restaurants/kantoren). Voor privé woning is er geen onderhouds- of keuringsplicht voor uw blusmiddelen. Mits u uw woning verhuurt aan derde. En uiteraard raden wij het wel aan ook uw privé brandblusser te laten keuren.

Brandblusser keuren eens per twee jaar, of toch jaarlijks?

Het klopt dat volgens de wet het brandblusser keuren maar eens per twee jaar hoeft te gebeuren, maar omdat het zo'n belangrijk aspect van brandbestrijding is, kan het verstandig zijn om het toch jaarlijks te laten doen door een erkend bedrijf.

Veel organisaties, richtlijnen en soms zelfs verzekeraars stellen nog steeds dat uw brandblussers jaarlijks gekeurd moeten worden, omdat de brandveiligheid kan leiden onder het niet goed controleren van uw middelen.

Omdat het lastig kan zijn om te bepalen of voor u een jaarlijkse of tweejaarlijkse controle van toepassing is, is het verstandig om contact op te nemen met een bedrijf zoals Royal Safety dat erkend is om hierover advies te geven en actie te ondernemen.

Na het brandblusser keuren door een erkend bedrijf kunt u er volledig verzekerd van zijn dat uw blusmiddelen goed werken bij het bestrijden van een eventuele brand.

Royal Safety, voor brandblusser keuren en meer

Uw brandblusser keuren is slechts één van de vele services die Royal Safety kan leveren. Wij keuren niet alleen, ook leveren we blusmiddelen, installeren we ze en voeren we onderhoud uit. Met een onderhoudscontract nemen wij alle verantwoordelijkheden op ons en dan heeft u er geen omkijken meer naar, dat is wel zo rustig.

Het brandblusser keuren is een stap in de goede richting, maar er komt veel meer kijken bij het brandveilig maken van uw gebouw. Heeft u ooit gehoord van droge blusleidingen, noodverlichting, brandwerende doorvoeringen, brandcompartimenten? Stuk voor stuk zijn dit enorm belangrijke onderdelen voor brandbestrijding en -preventie.

Voor al uw vragen zijn wij telefonisch of online te bereiken. Wij kunnen u dan advies geven en actie ondernemen als dat nodig is. Door ons beleid van helderheid weet u bij ons altijd waar u aan toe bent. Wij bij Royal Safety zijn een erkend onderhoudsbedrijf, met stuk voor stuk gecertificeerde experts, dat staat voor een hoge kwaliteit service. Zo kunt u er gerust op zijn dat bij een eventuele brand, uw pand zo goed mogelijk beschermd is.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in