Skip to the content

Waarborg uw bedrijfscontinuïteit

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor uw brandblussers. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Keuring, controle & onderhoud volgens NEN 2559
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

Brandblusser keuren beoordelingen


Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandblusser keuren

Brandblussers zijn er in verschillende soorten en maten en zijn essentieel om beginnende branden te blussen. Ook is het zo dat brandblussers niet altijd in dezelfde conditie blijven. Brandblussers kunnen namelijk zowel extern als intern problemen krijgen. Daarom is de brandblusser keuring niet alleen van groot belang, maar ook verplicht.

Waarom keuring brandblussers?

Stelt u zich voor dat er een brand toeslaat en iemand snel naar de brandblussers gaat om te proberen de brand te beperken. Opeens is de blusser misplaatst, of is het drukniveau te laag, of zijn de instructies niet goed leesbaar. De brandblusser kan als gevolg niet of niet goed gebruikt worden en de brand wordt niet beperkt. Niet alleen is dit gevaarlijk, ook de materiële schade kan zo vele malen vermenigvuldigd worden, wat volledig onnodig is.

Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat er regelmatig een keuring plaatsvindt. Als particulier, kunt u dit gedeeltelijk zelf ook doen: hangen de brandblussers nog op de juiste plekken? Zijn de gebruiksinstructies nog goed te lezen? Zo niet, dan kunt u meteen actie (laten) ondernemen.

Het is nou niet zo dat brandblussers over het algemeen zo vaak gebruikt worden dat ze gaan slijten. Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat een brandblusser toch gecontroleerd moet worden:

- Roest kan op de brandblussers vormen.

- In openbare gebouwen heeft niet iedereen altijd respect voor bijvoorbeeld blussers die op de gang hangen. Schade kan hierdoor op meerdere manieren plaatsvinden of de brandblusser kan misplaatst worden.

- De houdbaarheid kan verstreken zijn. Het kan zijn dat het blusmiddel simpelweg te oud is. Houdt er met betrekking tot houdbaarheid van de brandblusser bijv. rekening mee, patronen van blussers mogen niet meer dan tien jaar oud zijn.

- Soms is de blusstof dat in een brandblusser zit, toe aan vervanging. Bijvoorbeeld het poeder van een poederblusser kan gaan klonteren.

- Staat de brandblusser nog op voldoende druk. Werkt van het blusapparaat het mechanisme nog, zijn de slangen en de spuitmond nog goed.

Brandblusser controle verplicht, hoe en wat?

Voor 2010 moest jaarlijks brandblusser controle plaatsvinden om te kijken of alles nog goed was. In 2012 is besloten dat dit voor draagbare brandblussers slechts eens in de twee jaar hoeft te gebeuren, om het makkelijker te maken voor bedrijven en eigenaren van openbare gebouwen. Voor brandslanghaspels geldt nog steeds de regels dat de controle jaarlijks plaats moet vinden, met eens in de vijf jaar een uitgebreidere controle. De brandblusser controle voor bedrijven moet uitgevoerd worden door een REOB-erkend bedrijf, zoals Royal Safety.

Echter is eens per twee jaar niet heel vaak voor een brandblusser en kan er in de tussentijd toch het een en ander gebeuren. Daarom is het verstandig om af en toe ook zelf het brandblusser keuren onofficieel uit te voeren. Dan kunt u er vooral op letten of de instructies van de blusmiddelen nog goed te lezen zijn, als de zegels er nog op zitten en of de blusmiddelen nog steeds op de juiste plaats hangen en of er geen rare dingen aan te zien zijn.

Het is belangrijk op te merken dat al deze regelgevingen alleen gelden voor openbare gebouwen of gebouwen van bedrijven (winkels/restaurants/kantoren). Voor privé woning is er geen onderhouds- of keuringsplicht voor uw blusmiddelen. Mits u uw woning verhuurt aan derde. En uiteraard raden wij het wel aan ook voor particulieren, om de brandblusser te laten keuren.

Brandblusser keuren eens per twee jaar, of toch jaarlijks?

Het klopt dat volgens de wet het brandblusser keuren maar eens per twee jaar hoeft te gebeuren, maar omdat het zo'n belangrijk aspect van brandbestrijding is, kan het verstandig zijn om het toch jaarlijks te laten doen door een erkend bedrijf.

Veel organisaties, richtlijnen en soms zelfs verzekeraars stellen nog steeds dat uw brandblussers jaarlijks gekeurd moeten worden, omdat de brandveiligheid kan leiden onder het niet goed controleren van uw middelen.

Omdat het lastig kan zijn om te bepalen of voor u een jaarlijkse of tweejaarlijkse controle van toepassing is, is het verstandig om contact op te nemen met een bedrijf zoals Royal Safety dat erkend is om hierover advies te geven en actie te ondernemen.

Na de keuring door een erkend bedrijf kunt u er volledig verzekerd van zijn dat uw blusmiddelen goed werken bij het bestrijden van een eventuele brand. Deze keuringen voltrekken zich volgens de toepasbare regels van alle mogelijk denkbare normen en wetten. Hierdoor weet u niet alleen zeker dat uw brandblussers in goede conditie zijn, maar ook dat u geen mogelijke boetes kan krijgen. Kortom, een brandblusser laten keuren brengt kosten met zich mee, maar deze zijn het waard, niet alleen omwille van de veiligheid van u en uw naasten, maar ook om potentiële boetes te voorkomen.

Royal Safety, voor brandblussers keuring en meer

Uw brandblusser keuren is slechts één van de vele services die Royal Safety kan leveren. Wij keuren niet alleen, ook leveren we blusmiddelen, installeren we ze en voeren we onderhoud uit. Met een onderhoudscontract nemen wij alle verantwoordelijkheden op ons en dan heeft u er geen omkijken meer naar, dat is wel zo rustig.

Het brandblusser keuren is een stap in de goede richting, maar er komt veel meer kijken bij het brandveilig maken van uw gebouw. Heeft u ooit gehoord van droge blusleidingen, noodverlichting, brandwerende doorvoeringen, brandcompartimenten? Stuk voor stuk zijn dit enorm belangrijke onderdelen voor brandbestrijding en -preventie.

Voor al uw vragen zijn wij telefonisch of online te bereiken. Wij kunnen u dan advies geven en actie ondernemen als dat nodig is. Door ons beleid van helderheid weet u bij ons altijd waar u aan toe bent. Wij bij Royal Safety zijn een erkend onderhoudsbedrijf, met stuk voor stuk gecertificeerde experts, dat staat voor een hoge kwaliteit service. Zo kunt u er gerust op zijn dat bij een eventuele brand, uw pand zo goed mogelijk beschermd is.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in