Skip to the content

Waarborg uw bedrijfscontinuïteit

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor uw brandblussers. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Keuring, controle & onderhoud volgens NEN 2559
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

Brandblusser keuren beoordelingen


Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandblusser keuren voor particulieren

Een brandblusser moet in topconditie zijn en ieder moment gebruikt kunnen worden

Brandveiligheid bestaat uit een aantal componenten. Sommige onderdelen richten zich op potentiële risico’s en de voorkoming van brand en andere onderdelen richten zich op het voorkomen van verspreiden en het zo snel mogelijk in de kiem smoren van een beginnende brand. Eén van de bekendste maatregelen of hulpmiddelen hierbij, is de brandblusser. Wanneer jij als particulier een of meerdere brandblussers in je huis hebt dan is het zeer belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze in een goede conditie verkeren en direct gebruikt kunnen worden in een noodgeval.

Voorschriften met betrekking tot keuren en onderhoud

Voor elke type brandblusser zijn er specifieke punten om op te letten met betrekking tot hoe vaak deze gekeurd dienen te worden. Dit hangt af van het formaat, de leeftijd en het type blusmiddel. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende eisen voor een poederblusser dan voor een schuimblusser. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen een draagbare brandblusser met permanente druk en toestellen met drukpatronen. Al deze eisen en regels staan vastgelegd in de NEN 2559.

Waar moet ik op letten wanneer ik mijn brandblusser keur

Als gezegd is het natuurlijk essentieel dat de brandblusser in topconditie verkeert. Om hiervoor te zorgen en te voldoen aan alle regelgeving volgens de Nederlandse Norm, zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten. Om te beginnen is het zaak dat je de brandblusser optisch van de buitenkant keurt. Is alle tekst nog leesbaar? Zitten er deuken of beschadigingen in? Is de verzegeling nog onaangetast en staat er genoeg druk op het apparaat? Is de slang en spuitmond nog vrij en open? En valt het blusmiddel nog binnen de maximale leeftijd? Een inspectie is niet heel eenvoudig om zelf te doen en je hebt hierbij ook hulpmiddelen nodig, om bijvoorbeeld de druk te meten en patronen te controleren.

Laat de keuring van jouw brandblusser(s) over aan de experts van Royal Safety

Zoals je merkt komt er nogal wat bij kijken om je brandblusser te keuren. Het is wanneer je alles zelf doet ook niet uitgesloten dat je bepaalde dingen over het hoofd ziet of misschien zaken gemist hebt. Op apparaten zoals brandblussers wil je natuurlijk geen concessies doen. Met een brandblusser kun je een ramp voorkomen en je wil natuurlijk dat deze altijd optimaal werkt. Door gebruik te maken van de expertise van Royal Safety geef je deze keuring uit handen aan professionele experts die in een mum van tijd jouw brandblusser(s) gekeurd hebben en voorzien hebben van een nieuw certificaat, allemaal volgens de normen van de NEN 2559. De vakkundige inspecteurs zijn zelf gecertificeerd, hebben jarenlange ervaring en weten precies wat er eventueel mankeert aan de blusapparatuur. Ook is Royal Safety een erkend brandbeveiligingsbedrijf en zijn de gekeurde blusapparaten door elke verzekeraar in Nederland geaccepteerd. Bespaar jezelf de moeite en geef de keuring van jouw brandblusser uit handen aan Royal Safety!

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in