Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor uw blusmiddelen. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Keuring, controle & onderhoud volgens de NEN richtlijnen
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

onderhoud brandblusser beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandblusser onderhoud

Ze zijn er om de veiligheid op de werkvloer te vergroten. Meestal goed in het zicht. U loopt er dagelijks langs en hoopt ze nooit te hoeven gebruiken. Maar brandblussers kunt u niet verwaarlozen. Juist omdat u ze niet het hele jaar door regelmatig gebruikt, is onderhoud noodzakelijk én verplicht.

Brandblussers zijn verplicht voor bedrijven

In publiek toegankelijke gebouwen, zoals kantoren, winkels en bedrijfsruimtes is het in Nederland verplicht om brandblussers te hebben. Niet alleen is het hebben van een brandblusser verplicht, ook de benodigde hoeveelheid brandblussers is wettelijk vastgesteld. Bij normale, niet brandgevaarlijke werkzaamheden is er 1 brandblusser per 200 vierkante meter nodig. Er moeten er tenminste 2 per verdieping aanwezig zijn. Bij brandgevaarlijke werkzaamheden zijn er 2 brandblussers per 200 vierkante meter nodig.

Onderhoud is niet alleen verplicht, ook nuttig

Als de brandblussers eenmaal aanwezig zijn is het nog niet klaar. Er moet ook periodiek onderhoud en inspectie plaatsvinden. Ook dit is wettelijk vastgesteld. Het is dus belangrijk om regelmatig inspecties en onderhoud van de brandblussers te laten plaatsvinden. Wettelijk is bepaald dat dit tenminste 1 keer per 2 jaar moet, maar vaker is aan te bevelen.

Onderhoud van de brandblussers is namelijk niet alleen verplicht, maar ook nuttig. Gebreken en slijtage kunnen vroegtijdig worden vastgesteld, zodat de brandblusser op het moment dat het er echt toe doet goed werkt. Bovendien wordt een vroegtijdige afschrijving van de brandblussers door goed onderhoud voorkomen, wat op de lange termijn weer kosten bespaart.

Tot slot staan er hoge boetes op het niet tijdig inspecteren en onderhouden van brandblussers en kan het in het ergste geval zelfs tot een bedrijfssluiting leiden. Zorg dus dat u er op tijd bij bent.

Brandblussers moeten uiteindelijk weer vervangen worden

Hoewel een brandblusser erg lang meegaat, komt er een moment dat deze niet meer voldoet. Wanneer dat precies is hangt af van het type brandblusser. Wettelijk is vastgelegd dat een brandblusser na 20 jaar geheel vervangen dient te worden. Die 20 jaar tellen vanaf de productiedatum, die te vinden is op de brandblusser.

Brandblussers die onder permanente druk staan halen de 20 jaar vaak niet. Na 10 jaar moet er verplicht een drukproef plaatsvinden en dat is duurder dan de aanschaf van een nieuwe brandblusser. Je herkent een brandblusser met permanente druk aan de drukindicator aan de bovenkant van het vat. Andere typen brandblussers, met uitzondering van CO-2 brandblussers die ook na 10 jaar vervangen worden, halen bij goed onderhoud meestal de volle 20 jaar.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in