Skip to the content

Poederblusser of schuimblusser?

Poederblusser of schuimblusser? U heeft deze vraag misschien wel eerder gehoord, of misschien vraagt u het zich af terwijl u dit leest. Allebei deze blussers hebben namelijk hun voor- en nadelen. Om de vraag 'poederblusser of schuimblusser?' te beantwoorden, moeten we eerst weten wat allebei de blussers voor eigenschappen hebben. Om dit makkelijker te maken, vindt u hieronder een kort en eenvoudig overzicht van brandklassen A, B en C.

Brandklasse A: Branden van vaste stoffen. (stoffen zoals hout, papier, meubels)

Brandklasse B: Branden van vloeibare stoffen. (stoffen zoals benzine, olie, was)

Brandklasse C: Branden van gassen. (stoffen zoals propaan, aardgas, LPG)

Poederblusser of schuimblusser? De schuimblusser uitgelegd

De schuimblusser is geschikt voor branden van klasse A en B, oftewel voor branden van vaste of vloeibare stoffen. Een schuimblusser kan deze beide brandklassen goed blussen en heeft weinig tot geen negatieve neveneffecten en is daarom een logische keuzes voor ruimtes waar alleen deze soort branden kunnen plaatsvinden.

Poederblusser of schuimblusser? De poederblusser uitgelegd

De poederblusser is niet alleen geschikt voor branden van klasse A en B, maar ook voor branden van klasse C. Dit betekent dus dat de poederblusser branden van vaste stoffen, vloeibare stoffen en gassen goed kan blussen. Het klinkt dus logischer om altijd voor de poederblusser te gaan in plaats van de schuimblusser.

Het nadeel is echter dat de chemische stoffen in de poederblusser voor veel nevenschade kunnen zorgen. Elektrische apparatuur overleeft de poederblusser vaak niet, bijvoorbeeld.

Poederblusser of schuimblusser? Hoe kies je?

Hoe kies je dus? U moet voor uzelf een aantal vragen nagaan om de vraag 'poederblusser of schuimblusser?' te beantwoorden. Heeft uw ruimte, of hebben uw ruimtes, een (grote) kans op branden van gassen? Heeft u veel kostbare apparatuur die u liever niet kapotmaakt tijdens het blussen? Uiteindelijk is de keuze dus aan u, maar Royal Safety kan u hierbij wel helpen.

Poederblusser of schuimblusser? Royal Safety biedt overzicht

Alhoewel de keuze bij u ligt, kunnen wij u helpen om zaken op orde te zetten. Wij kunnen u helpen inschatten hoe realistisch de kans op een brand van gassen is, of hoe kwetsbaar uw apparatuur is tegenover de chemicaliën van de poederblusser.

Wij hopen vooral dat we u hierbij hebben geholpen de vraag 'poederblusser of schuimblusser?' te beantwoorden. Mocht u twijfels hebben, aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Royal Safety's team van gecertificeerde experts staat klaar om al uw vraagstukken te beantwoorden en om eventueel langs te komen om uw situatie goed te bekijken.

Want hoe u de vraag 'poederblusser of schuimblusser?' ook beantwoordt, het is zeker dat u maatregelen moet nemen omtrent brandveiligheid. Branden kunnen een ongelofelijke schade aanrichten en brandblussers maken uw werkplaats of gebouw een veiligere plek voor alle inzittenden en al uw kostbaarheden.

Bij Royal Safety kunt u niet alleen terecht voor al het advies, ook kunnen wij met onze onderhoudscontracten alles van 'a' tot 'z' voor uw blussers regelen: levering, installatie, keuring en ook onderhoud. Brandveiligheid is geen grap, laat het dus aan een expert als Royal Safety over.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in