Skip to the content

Poederblusser

Voor veel mensen is het niet helemaal duidelijk of het beste gekozen kan worden voor een poederblusser of een schuimblusser. We zullen u hier uitleggen wat precies een poederblusser is, hoe het verschilt van een schuimblusser en wat de voor- en nadelen van de verschillende blussers zijn.

De werking van een poederblusser en waarvoor het te gebruiken is

Het zit in de naam, maar een poederblusser spuit een poederstof. Hierdoor is het te gebruiken voor branden van brandklasse a, b, en c. Een brandklasse is een categorie die aangewezen is voor een verbranding van een bepaald type materiaal. Brandklasse a, b, en c omvatten alle branden van: vaste stoffen (meubilair, textiel), vloeibare stoffen (benzine, was), en gassen (aardgas, propaan).

Dit betekent tevens ook dat de poederblusser niet te gebruiken is voor brandklasse d (metalen) of brandklasse f (kookvetten en -olie).

De poederblusser is al met al de meest flexibele brandblusser op de markt. Waarom zouden mensen dan ooit kiezen voor een schuimblusser, die alleen helpt bij brandklasse a en b?

De nadelen van een poederblusser

In het poeder van de poederblusser zit een hoop chemicaliën om te helpen met het blussen van de brand. Echter zorgen al deze chemicaliën voor een hoop nevenschade tijdens of na het blussen. Veel elektronica zal de poederblusser bijvoorbeeld niet overleven. De schuimblusser, met zijn mixtuur van water en schuim, heeft dit probleem niet.

Dus alhoewel de schuimblusser alleen helpt bij brandklasse a en b, zorgt het wel voor minder schade. Ook is de kans op een brand van klasse `a' of `b', een stuk groter dan een brand van klasse `c'.

Om na te gaan welke blusser het best past bij uw situatie, is het dus een op- en aftelsom van verschillende factoren. Hoeveel dure/kostbare eigendommen zijn er in de omgeving die u liever niet kapot wilt maken tijdens het blussen, hoe groot is de kans op een brand van gassen, ten opzichte van een brand van vaste of vloeibare stoffen?

Hulp nodig bij het maken van uw keuze?

Wij bij Royal Safety zijn al jaren gespecialiseerd in alle aspecten van brandveiligheid. Als het dus lastig voor u is om een overzichtelijke keuze te maken over bijvoorbeeld het aanschaffen van een brandblusser, kunnen wij zeker hulp bieden. Wij staan voor u klaar om uw situatie met u te doorlopen zodat u weet waar u aan toe bent.

Als u echt 100% gegarandeerd wilt zijn van de juiste oplossing, kan een gecertificeerde en gespecialiseerde expert langskomen om de situatie eens goed te bekijken. Wij overleggen dan alle zaken met u en dan kunt u beslissen om actie te ondernemen. Ook dit kunnen wij vervolgens voor u regelen.

Blusmiddelen zijn een goede eerste stap voor het verzorgen van meer brandveiligheid, maar er komt veel meer kijken bij het brandveilig maken van uw pand. Ook voor alle andere onderwerpen kunt u onze site bekijken voor informatie, of contact met ons opnemen voor hulp. Wij bij Royal Safety willen op deze manier graag uw pand veiliger maken en uw zorgen wegnemen.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in