- Al uw veiligheid onder 1 dak
- Gecertificeerd personeel
- Volgens alle wetten en eisen
- Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
Schuimblusser
U heeft het ongetwijfeld vaak genoeg gezien in gebouwen: zo'n rood geval dat er hangt voor geval van brand, een brandblusser. Maar niet iedereen heeft even goed door dat er verschillende soorten blussers zijn, zoals de schuimblusser, CO2-blusser, waterblusser en meer. We zullen u hier de zogenoemde schuimblusser uitleggen.
Wat is een schuimblusser?
Een schuimblusser is een brandblusser die een mix van water en schuim spuit. Dit heeft een verkoelende werking en kan helpen met het bestrijden van beginnende branden. Voor grotere branden is een schuimblusser niet genoeg. Het grote voordeel aan een schuimblusser is dat het, vanwege het mixtuur van water en schuim, geen schade aan de omgeving oplevert na afloop van de brand. Schuimblussers zijn te verkrijgen in verschillende formaten. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen, zodat wij u kunnen helpen te besluiten welk formaat u het beste schikt.
Waarvoor dient een schuimblusser?
Een schuimblusser is te gebruiken voor branden van brandklasse a en b, en dan met name voor beginnende branden. Brandklasse a en b geven het branden van een bepaald soort materiaal aan. Brandklasse a staat voor branden van vaste stoffen, zoals uw meubilair, textiel, hout. Brandklasse b staat voor branden van vloeibare stoffen, zoals benzine of was. Voor allebei deze klassen is de schuimblusser uitermate geschikt.
De schuimblusser is dus niet zo veelzijdig als bijvoorbeeld een poederblusser, die naast brandklasse a en b, ook brandklasse c (een brand van gassen) kan blussen. Echter zitten in een poederblusser erg veel chemicaliën, wat voor een hoop nevenschade zorgt. Elektrische apparaten overleven bijvoorbeeld vaak zo'n schuimblusser niet of nauwelijks. Dit probleem heb je niet met een schuimblusser. Dus alhoewel een schuimblusser nét iets minder flexibel is, zorgt het wel voor een stuk minder nevenschade en is het dus in veel situaties aan te raden.
Waarvoor dient een schuimblusser niet?
Dit betekent dus ook dat er een aantal soorten branden zijn waarvoor een schuimblusser niet te gebruiken is. Dit zijn: brandklasse c (een brand van gassen), brandklasse d (een brand van metaal) en brandklasse f (een brand van kookvetten en -olie). Wat voor blussers u hiervoor kunt gebruiken, vindt u uitgebreid op onze site.
Gelukkig is het wel zo dat brandklasse a en b verreweg de meest voorkomende branden zijn in het dagelijkse leven, dus met een schuimblusser bent u op het overgrote deel van de noodgevallen voorbereid.
Hoe Royal Safety u kan helpen met schuimblussers en meer
Schuimblussers, sproeischuimblussers, CO2-blussers, waterblussers, poederblussers, het is allemaal nogal wat voor de leek. Wij bij Royal Safety zijn meer dan blij om u te helpen met al uw vragen. Ons gecertificeerde team van experts staat klaar om telefonisch of per mail u te helpen met al uw vraagstukken rondom blusmiddelen en meer. We kunnen zelfs een gecertificeerde expert langs sturen om uw situatie ter plekke te bekijken.
Er komt veel kijken bij brandveiligheid, zou u dat niet liever aan een gespecialiseerd bedrijf als Royal Safety overlaten, terwijl u zich rustig richt op uw dagelijkse leven? Bij Royal Safety staat een goede service met vooral volledige helderheid nog vooraan, zo weet u dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken om de kleine lettertjes. U weet altijd waar u aan toe bent.
Kernwaarden
Bouwbesluit (NEN-normen)
Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.