Skip to the content

Brandslanghaspels

Water is een zeer effectief blusmiddel bij beginnende vuren van vaste stoffen

Niemand zit ooit te wachten op een brand en wanneer je in de ongelukkige situatie komt van een brand dan wil je natuurlijk dat je zo goed mogelijk voorbereid bent en dan je de middelen om je heen hebt om de brand zo goed mogelijk te bestrijden en de schade zoveel mogelijk te beperken. Water is een van de middelen waar we direct aan denken bij het blussen van een brand. Vooral voor beginnende branden met vaste stoffen is water een zeer geschikt middel om de brand direct in de kiem te smoren. In deze gevallen neemt het water de zuurstof voor het vuur weg, waardoor het vuur dooft. Wanneer een vuur groter raakt of wanneer er sprake is van vloeistofbranden of het branden van specifieke types metaal, dan is water minder effectief en daarom is het belangrijk dat je altijd de juiste preventiemaatregelen hebt genomen. Het is belangrijk om te zorgen dat je altijd direct water voor handen hebt. Een van de opties is het gebruik van een brandslanghaspel. Vrijwel iedereen kent ze wel, deze bekende rode ronde grote haspels die we in elk gebouw tegenkomen.

De regelgeving rondom brandslanghaspels en het bouwbesluit 2012

In het bouwbesluit 2012 is de brandslanghaspel opgenomen, afhankelijk van het formaat van het gebouw dienen er brandslanghaspels aanwezig te zijn. Deze installaties moeten echter wel voldoen aan een aantal voorwaarden, om volledig te voldoen aan de in het bouwbesluit opgestelde regelgeving. Een van de belangrijkste voorwaarden, is dat de brandslang aangesloten moet zijn op het bestaande leidingwaternetwerk, hierdoor heb je onbeperkt de beschikking over water om te blussen. Daarnaast mag de brandslanghaspel niet gelokaliseerd zijn in het vlucht trappenhuis en moet de slang een lengte hebben van minimaal 20 en maximaal 30 meter. Ook is er regelgeving met betrekking tot de capaciteit van water dat door de slang geleverd wordt en de druk waarmee het water door de slang gepompt wordt. Bij elk nieuw gebouw is de installatie van brandslanghaspels verplicht indien het gebouw aan de in het bouwbesluit genoemde formaat en voorwaarden voldoet. Bij bestaande gebouwen en brandslanghaspels moeten de installaties frequent worden gekeurd door gecertificeerde bedrijven om ervoor te zorgen dat deze altijd goed werken.


Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in