Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als ondernemerr bent u verantwoordelijk voor de veiligheid binnen uw bedrijf. Royal Safety ondersteunt u graag. Voor al onze werkzaamheden geldt:

  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
  • Conform relevant NEN richtlijnen

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

onderhoud brandslanghaspel

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Hoe onderhoud u een brandslanghaspel?

Een brandslanghaspel zorgt voor extra veiligheid, bijvoorbeeld in kantoorgebouwen en is in veel gevallen zelfs verplicht. Maar een brandslanghaspel kunt u niet zonder onderhoud laten hangen. Deze moet periodiek gecontroleerd en onderhouden worden. Maar kunt u dat zelf of moet u dat laten doen? En waarom is onderhoud van de brandslanghaspel eigenlijk nodig?

Brandslanghaspels

Een brandslanghaspel is er om branden te blussen. Een groot verschil en voordeel ten opzichte van kleine brandblussers is dat een brandslanghaspel is aangesloten op het waterleidingnet. De bluscapaciteit is daardoor onbeperkt. U hoeft met andere woorden niet bang te zijn dat het water na enige tellen blussen op is.

In het bouwbesluit van 2012 is bepaald in welke gevallen een brandslanghaspel verplicht is. Dat is bijvoorbeeld het geval bij kantoorgebouwen met een oppervlakte die groter is dan 500 vierkante meter.

Waarom is onderhoud van brandslanghaspels noodzakelijk?

Brandslanghaspels kunnen eenmalig aangeschaft worden en er wordt vervolgens soms bespaard op het onderhoud, of dat wordt zelfs helemaal niet uitgevoerd. Een slecht onderhouden brandslanghaspel kan echter gevaarlijke situaties opleveren.

Een brandslanghaspel is er vooral om een beginnende brand spoedig te blussen. Wanneer de brandslang door slecht onderhoud op het moment van een beginnende brand dienst weigert, heeft de brand tijd om in een rap tempo uit te groeien tot een grote of zelfs oncontroleerbare brand.

Alleen de aanschaf van een brandslanghaspel is dus niet voldoende om een veilige situatie te creëren. Om een veilige situatie te creëren zal de brandslanghaspel regelmatig gecontroleerd en onderhouden moeten worden.

Hoe onderhoud u een brandslanghaspel?

Er kunnen in de loop van de jaren allerlei slijtages aan de brandslanghaspel optreden. Zo kan de slang poreus worden of kan de slang loskomen van de muurplaat waar deze aan bevestigd is. Het onderhoud van een brandslanghaspel kan het best gedaan worden door een professioneel bedrijf. Zij weten precies waar op gelet moet worden, om er zeker van te zijn dat de brandslanghaspel werkt bij een beginnende brand.

Zo zal bij onderhoud gecontroleerd worden of de slang niet poreus is geworden, of de straalpijp en het binnenwerk niet lekt en of de wateropbrengst van de haspel ten minste 22 liter per minuut is.

Daarnaast zal er altijd op gelet worden dat de brandslanghaspel op de juiste plaats hangt, voldoende toegankelijk is en of er voldoende duidelijke aanwijzingen om de locatie van de haspel te duiden in de buurt bevestigd zijn, zoals een pictogram.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in