Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor uw droge blusleidingen. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Droge blusleiding afpersen, testen of beproeven
 • Controle & Onderhoud
 • Aanleggen & Reparatie
 • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
 • Conform NEN 1594

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

droge blusleiding afpersen beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Droge blusleidingen

Wat wordt verstaan onder een droge blusleiding?

Een droge blusleiding is een kunststof of verzinkte stalen pijp die op elke etage van een hoog gebouw een koppeling heeft waaraan de brandweer een brandweerslang kan bevestigen. Op de begane grond zit ook een koppeling (de voeding), waarop de waterbron aangesloten kan worden. Droge blusleidingen worden gedurende de normale dagelijkse werkzaamheden niet gebruikt. Er zit dan ook geen water in de leiding en dat is waarom een dergelijke blusleiding droog genoemd wordt. Er zit geen waterreservoir of watervoorraad in die gebruikt kan worden als er onverwacht een brand uitbreekt. Zelfstandig kun je dus geen actie ondernemen met een droge blusleiding.

Waarvoor worden droge blusleidingen gebruikt?

Op het moment dat de brandweer gearriveerd is, zorgt een droge blusleiding of een droge stijgleiding ervoor dat de brandweer effectief hun werk kan doen en zich kan richten op het snel onder controle krijgen van de brand. Door de droge blusleiding hoeven niet eerst de slangen uitgerold te worden en meegesleept te worden naar de juiste etage. De brandweer kan simpelweg hun slang meenemen naar de etage waar actie vereist is, de slang aansluiten op de droge blusleiding en gemakkelijk en snel het vuur bestrijden.

In grote en hoge gebouwen zijn droge blusleidingen of droge stijgleidingen verplicht. Dit om de brandweer te helpen om groter wordende schade te voorkomen. Ook gebouwen die moeilijk te bereiken zijn voor de brandweer zijn hiertoe verplicht.

Controle en onderhoud droge blusleidingen

Royal Safety verzorgt zelf zowel de controle en het eventuele nodige onderhoud aan de droge blusleidingen. Deze controle wordt 1 keer per jaar uitgevoerd door onze gecertificeerde onderhoudsmonteurs, hierbij wordt gecontroleerd of de droge blusleidingen nog wel goed werken en wordt waar nodig actie ondernomen. Ook verzorgen wij het afpersen van de droge blusleidingen. Dit moet eens in de vijf jaar gebeuren. Hierbij worden de leidingen geheel gevuld met water en wordt er druk op gezet. Het onderhoud van de droge blusleidingen valt onder NEN 1594. Deze NEN-norm geeft de prestatie-eisen voor droge blusleidingen.

Voorschriften droge blusleidingen materiaal en meer

 • Een gebouw hoger dan 20 meter moet droge blusleidingen hebben.
 • De droge blusleiding moet voldoen aan NEN 1594 qua: de drukbestendigheid, de onbrandbaarheid van het materiaal van de leiding, de soorten koppelingen, de aanduiding van de brandslangaansluitingen, de aanduiding van de voedingsaansluitingen.

 

Waarom Royal Safety ?

 • Wij bieden een aanspreekpunt voor installatie, controle en onderhoud.
 • Onze monteurs zijn gecertificeerd en gespecialiseerd.
 • Royal Safety is gespecialiseerd in brandbeveiliging en brandpreventie: van advies tot uitvoering.

Voor meer informatie of vragen kunnen wij u per e-mail of telefoon een vrijblijvend advies aanbieden over het controleren of onderhouden van uw droge blusleidingen. Wij kunnen ook een gecertificeerde specialist sturen om uw situatie te bekijken en op maat gemaakt advies te geven. Wij doen dit met een hoge kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. Omdat bij Royal Safety service nog steeds belangrijk is, bieden wij een snelle levering en voordelige onderhoudscontracten die voldoen aan alle vereiste normen en wetgevingen.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in