Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor uw droge blusleidingen. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Droge blusleiding afpersen, testen of beproeven
  • Controle & Onderhoud
  • Aanleggen & Reparatie
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
  • Conform NEN 1594

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

droge blusleiding afpersen beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Afpersen droge blusleiding

WAAROM IS HET AFPERSEN VAN EEN DROGE blusleiding NODIG?

Als er brand uitbreekt in een hoog gebouw kost het de brandweer veel tijd als zij hun slangen van de brandweerwagen moeten pakken en vervolgens deze slangen moeten uitrollen en ook nog naar de etage in het gebouw moeten brengen waar de brand woedt. Deze tijd kunnen ze natuurlijk beter benutten om de brand snel te blussen.

Daarom is het verplicht dat in hoge gebouwen blusleidingen aanwezig zijn. Een stijgleiding is een kunststof of stalen leiding die verticaal of horizontaal in het gebouw is geplaatst en op alle etages een aansluiting heeft waar de brandweer een brandslag aan kan koppelen. Op de begane grond heeft de blusleiding een aansluiting waaraan de brandweer direct een wateraansluiting kan koppelen zodat het water direct via de blusleiding omhoog gepompt wordt en op de etage waar het nodig is door de brandweer kan worden gebruikt. Het gebruik van een blusleiding bespaart de brandweer dus kostbare tijd en kan het vuur sneller geblust worden.

Het is van groot belang dat stijgleidingen optimaal functioneren als er onverhoopt een beroep op moet worden gedaan. Je wilt immers niet dat een brand langer dan nodig is woedt omdat de stijgleiding verstopt is of anderszins niet functioneert. Daarom is het verplicht dat deze stijgleidingen eens in vijf jaar worden afgeperst conform de geldende NEN 1594 norm. Deze norm geeft de prestatie-eisen weer worden gesteld aan het functioneren van leidingen in hoge en diepe gebouwen. Het afpersen van stijgleidingen gebeurt door de leiding helemaal vol te laten lopen met water. De leiding wordt daarna onder druk gezet. De maximale druk bedraagt 16-24 bar voor gebouwen tot 75 meter. Deze druk moet zich, zonder dat er extra water toegevoegd wordt vijf minuten kunnen handhaven. Voor gebouwen die hoger zijn dat 75 meter geldt de regel dat er voor iedere 10 meter meer dan 75 1 bar toegevoegd wordt aan de druk. Dit afpersen gebeurt met een speciaal voor deze toepassing ontwikkelde persunit. De persunit zorgt er voor dat de druk in de leiding wordt opgevoerd zodat eventuele verstoppingen uit de leiding worden gespoeld en ook zorgt het op druk brengen van de leiding er voor dat eventuele lekkages of zwakke sluitingen aan het licht komen zodat hier adequaat onderhoud kan worden verricht. In sommige gevallen volstaat een reparatie, in andere gevallen zal de stijgleiding (deels) vervangen moeten worden. De resultaten van het afpersen dienen in een rapport te worden beschreven. Dit rapport wordt aangeleverd bij de commandant van de brandweer zodat de brandweer altijd informatie heeft over de actuele stand van zaken betreffende stijgleidingen.

Overigens is het voor het bewaren van de kwaliteit van de droge blusleiding niet voldoende om deze eens per vijf jaar af te persen. Dit is enkel het groot onderhoud dat aan de leiding verricht moet worden. Het is erg belangrijk dat de stijgleiding jaarlijks gecontroleerd én afgeperst wordt door een erkende onderhoudsfirma. Alleen dan bestaat de zekerheid dat in geval van brand de voorzieningen betrouwbaar en adequaat kunnen worden ingezet.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in