Skip to the content

Brandslang

De brandslang is een slang waarmee men water kan transporteren om branden te blussen en de brandslang bestaat inmiddels al honderden jaren. Iedereen ziet ze altijd hangen, maar toch is het goed om er meer specifieke informatie over te hebben.

De brandslang is vaak verplicht aanwezig in grote en vooral openbare gebouwen, denk aan scholen of kantoren. Het apparaat waaromheen een brandslang in gebouwen is gerold, noemen we een haspel. Eigenlijk kennen we twee soorten van de brandslang:

  • Brandweerslangen
  • De brandslang op een haspel

Het verschil tussen brandweerslangen en de brandhaspel

Als grote gebouwen zelf een brandslang hebben, waar is de brandweer dan nog voor nodig? Het grootste verschil zijn de diameter en de lengte van de slangen. De brandweerslang is vaak een stuk langer dan die van een brandhaspel en kan een tot wel 8 keer zo grote diameter hebben. Dit betekent dat er dus een stuk meer water uit kan komen en vaak staat de druk ook een stuk hoger. Hierdoor is de brandweerslang een stuk effectiever in het blussen van grotere branden.

Waarvoor is een brandslang te gebruiken?

Een brandslang is te gebruiken voor een brand van brandklasse a (een brand van vaste stoffen, zoals hout, papier, meubilair).

Wanneer geen brandslang gebruiken?

Dit betekent dus echter ook dat er een hoop situaties zijn waarin het beste geen gebruik gemaakt kan worden van een brandslang, zoals:

  • Bij een brand tijdens het frituren (frituurvet kan in de brand vliegen).
  • Bij branden van metalen.
  • Bij een brand van vloeistoffen, zoals benzine.
  • Bij apparaten die onder spanning staan.

Voor deze branden kunt u beter een blusser gebruiken. Welke, dat verschilt per soort brand. U kunt op onze site informatie vinden over alle verschillende soorten branden en welke blussers u hierbij wel of niet kunt gebruiken.

Onderhoud en controle

Minstens eenmaal per jaar moet gecontroleerd worden of de brandslang nog goed genoeg werkt en of er geen foute bacteriën in het stilstaande water terecht zijn gekomen. Om dit te voorkomen, worden de slangen bij controle vaak gespoeld.

Royal Safety levert, installeert en controleert

Heeft u nog geen brandslanghaspel in uw gebouw, maar heeft u dat wel nodig? Dan kunnen wij voor u brandslangen leveren en installeren. Of heeft u al brandslanghaspels, maar weet u niet zeker of ze in goede conditie zijn? Royal Safety kan deze voor u controleren en onderhoud uitvoeren waar nodig.

Brandslangen en haspels zijn er in vele verschillende soorten en maten en daarom is het belangrijk om goed te weten wat u nodig heeft. Als u daar zelf niet helemaal uitkomt, kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen en dan helpen wij u bij het maken van uw keuze. Ook kunnen we een van onze gecertificeerde experts langs sturen om goed te kunnen zien wat voor brandslangen u kunt gebruiken.

Brandslangen zijn echter niet het enige wat nodig is voor een betere brandveiligheid, er komt veel bij kijken. Royal Safety is gelukkig een expert in brandveiligheid en staat voor u klaar om uw pand een veiligere plek voor iedereen te maken.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in