Skip to the content

Droge blusleiding afpersen

Droge blusleiding afpersen

De droge blusleiding

Eens in de zoveel tijd moet u uw droge blusleiding afpersen, maar wat is een droge blusleiding nou eigenlijk? Een droge blusleiding is aanwezig (of zou aanwezig moeten zijn) op elke etage van een gebouw boven een bepaalde hoogte. Een droge blusleiding bevat zelf geen waterreservoir, maar op de begane grond kan de brandweer hun eigen waterbron aansluiten en vervolgens kunnen ze op elke etage hun slangen aansluiten op deze waterbron, dankzij het bestaan van de droge blusleiding. Op zichzelf heb je dus niks aan een droge blusleiding, maar het zorgt er wel voor dat de brandweer een stuk sneller en efficiënter te werk kan gaan, hoe groot of hoog het gebouw ook is.

 

Waarom een droge blusleiding afpersen?

Een droge blusleiding afpersen is zeer belangrijk, want een droge blusleiding helpt enorm bij een eventuele brand in uw pand, dus is het belangrijk zeker te weten dat alles in orde is. Het zorgt er namelijk voor dat de brandweer gemakkelijk op elke etage van uw pand de brand kan blussen. Door de droge blusleidingen heeft de brandweer namelijk op elke etage toegang tot een waterbron. Niet alleen zitten er regels aan verbonden, maar het verbetert de veiligheid in uw gebouw sterk. Een droge blusleiding afpersen zorgt ervoor dat u er zeker van bent dat het allemaal nog goed loopt en dat bij een eventuele noodsituatie er niets mis is met uw brandbestrijdingssysteem.

 

Hoe vaak een droge blusleiding afpersen en hoe werkt het?

Een droge blusleiding afpersen moet minstens eens in de vijf jaar gebeuren volgens NEN 1594. Deze taak nemen wij graag op ons voor u. Tijdens het droge blusleiding afpersen worden de leidingen gevuld met water zodat er druk ontstaat, die constant zal blijven voor vijf minuten. Hierbij worden uw leidingen intensief getest en kunt u goed zien of alles nog in orde is.

Alhoewel een droge blusleiding afpersen technisch gezien maar eens per vijf jaar hoeft te gebeuren, kan Royal Safety eens per jaar een standaard controle uitvoeren op uw systeem om te kijken of alles in orde is. Aangezien droge blusleidingen zo'n belangrijk onderdeel zijn van brandbestrijding, is dit zeker aan te raden.

 

Waarom Royal Safety?

Wij helpen u graag per mail of telefoon. Voor vragen of advies staat ons team van gecertificeerde experts voor u klaar. Wij kunnen u vrijblijvend advies aanbieden, of wij kunnen één van onze experts langs sturen om uw specifieke situatie te bekijken en op maat gemaakt advies te geven. Meer nodig dan alleen een droge blusleiding afpersen? Wij hebben ervaring met alle aspecten van brandbestrijding en -preventie. Ook bieden wij onderhoudscontracten aan, waarmee wij volledig de zorg op ons nemen en u er geen omkijken meer naar heeft. Wij bieden u één aanspreekpunt voor alle vragen, verzoeken of opmerkingen omtrent installatie, controle en onderhoud, zodat het voor u zo makkelijk mogelijk is. Bij Royal Safety is service nog altijd een belangrijk punt, dus ons team van experts staat u altijd zo helder en eerlijk mogelijk te hulp.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in