Skip to the content

Droge blusleiding keuren

Waarom Royal Safety?

Royal Safety heeft service nog hoog in het vaandel. Wij zijn helder en eerlijk over advies, prijzen en levering. Bij ons weet u altijd waar u aan toe bent en wij staan voor u klaar. Ons team van gecertificeerde en gespecialiseerde experts kunt u helpen met al uw vraagstukken over alles omtrent brandpreventie of brandbestrijding. Heeft u vragen over een bepaalde wet of norm waaraan u moet voldoen? Heeft u een nieuwe installatie nodig? Of wilt u gewoon dat er een expert langskomt om te kijken of alles in orde is? Bij Royal Safety bent u aan het juiste adres. Per mail of telefoon beantwoorden wij graag al uw vragen en denken wij mee aan een oplossing voor al uw problemen.
 
Wat is een droge blusleiding?

Een droge blusleiding moet aanwezig zijn in elk gebouw hoger dan 20 m en sommige andere gebouwen onder speciale omstandigheden. Je moet ook zo’n droge blusleiding keuren, maar wat is een droge blusleiding eigenlijk? Een droge blusleiding bestaat eigenlijk uit een aantal delen. Allereerst zitten op alle etages van een gebouw brandslangaansluitingen voor de brandweer. Maar het wordt met een rede een ‘droge’ blusleiding genoemd, er zit namelijk geen water in. Gelukkig is er op de begane grond een aansluiting voor de waterbron van de brandweer. Deze waterbron heeft dan toegang tot alle brandslangaansluitingen door het gebouw. De brandweer kan hierdoor makkelijk het gebouw doorlopen en naar de etage gaan waar de brand plaatsvindt en daar hun brandslangen aansluiten op een waterbron. Omdat het zo’n efficiënt en belangrijk middel is, is het droge blusleiding keuren geen onbelangrijk iets.

Waarom een droge blusleiding keuren?

Een droge blusleiding moet aan een aantal voorwaarden voldoen, dus moet je een droge blusleiding keuren.  Een droge blusleiding keuren doe je omdat er niet alleen regels aan verbonden zijn, maar ook omdat het een belangrijk aspect voor brandbestrijding is. De droge blusleiding wordt gebruikt door de brandweer om makkelijk op elke etage van het gebouw te blussen. Een droge blusleiding keuren helpt dus niet alleen met de regelementen, maar zorgt ook voor meer veiligheid op uw werk en woonomgeving.

Hoe een droge blusleiding keuren?

Wij hebben gecertificeerde experts die u advies kunnen geven over het keuren van uw droge blusleiding. Weet u niet of uw gebouw wel aan de eisen voldoet? Wij zijn er voor u. Heeft u nog helemaal geen droge blusleiding aangelegd? Naast een droge blusleiding keuren, kunnen wij voor u deze ook onderhouden of zelfs installeren.

Bij het droge blusleiding keuren zijn er een aantal aspecten waarop wordt gelet:
  1. De drukbestendigheid
  2. De onbrandbaarheid van het materiaal
  3. De koppelingen
  4. De aanduiding van de brandslangaansluitingen
  5. De aanduiding van de voedingsaansluitingen.


Voor meer informatie staat ons team van gecertificeerde experts volledig voor u klaar. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen voor het keuren van uw droge blusleiding.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in