Skip to the content

Droge stijgleiding persen

Waarom een droge stijgleiding persen?


Een droge stijgleiding persen is enorm belangrijk. Een eventuele brand kan namelijk een stuk sneller geblust worden met behulp van een droge stijgleiding. Elke etage is makkelijk te bereiken voor de brandweer als ze niet hun uitgerolde brandslangen mee moeten sjouwen, maar meteen doorkunnen naar de brandslang aansluiten (van de droge stijgleiding) op de etage van de brand. Door een droge stijgleiding persen bent u ervan verzekerd dat alles goed loopt en zo niet, dan kunt u actie ondernemen waar nodig.
De droge stijgleiding

Een droge stijgleiding staat beter bekend onder de term ‘droge blusleiding’. Eens in de zoveel tijd moet u uw droge stijgleiding persen. Een droge stijgleiding is een systeem dat ervoor zorgt dat de brandweer makkelijk toegang heeft tot een waterbron op elke verdiepingen en het is een vereiste voor gebouwen van boven de 20 m. Allereerst is er met een droge stijgleiding een aansluiting op de begane grond aanwezig voor de waterbron van de brandweer. Deze waterbron kan vervolgens doorstromen naar verscheidene brandslangaansluitingen die aanwezig zullen zijn op elke etage van het gebouw. Dit verhoogt de snelheid en de efficiëntie zeer en het maakt uw pand een veiligere plek. U ziet dus hoe handig het is, en daarom is een droge stijgleiding persen belangrijk.
Hoe vaak een droge stijgleiding persen en hoe werkt het?

Minstens eens in de vijf jaar moet u de droge stijgleiding persen. Dit gebeurt door de leiding volledig onder water te zetten. Hierdoor ontstaat druk en zo wordt het systeem goed getest. Tijdens deze onderneming is goed te zien of alles nog goed loopt, of dat er iets moet gebeuren. Maar maakt u zich geen zorgen: als dat het geval is, dan regelen wij dat graag voor u.

Alhoewel een droge stijgleiding persen technisch gezien maar eens per vijf jaar hoeft te gebeuren, kan Royal Safety eens per jaar een standaard controle uitvoeren op uw systeem om te kijken of alles in orde is. Aangezien droge stijgleidingen zo’n belangrijk onderdeel zijn van brandbestrijding, is dit zeker aan te raden.

Waarom Royal Safety?

Een droge stijgleiding persen is niet iets wat u zelf even gemakkelijk doet. Daarom doen wij dit graag voor u. Ons team van gecertificeerde experts staat voor u klaar om alles met u door te nemen. Natuurlijk zijn wij bij Royal Safety gespecialiseerd in veel meer dan alleen uw droge stijgleiding persen, wij kunnen u helpen met al uw zaken omtrent brandpreventie. Controle, installatie, of onderhoud? Vragen over keuringen of normen? Bij Royal Safety heeft u één vast aanspreekpunt voor al uw vragen, opmerkingen, of verzoeken. Wij hebben service nog hoog in het vaandel staan en dus geven wij altijd een eerlijke prijs en zijn wij volledig helder over waar u bij ons aan toe bent. Ook kunnen we u een contract aanbieden. Hiermee heeft u zelf geen omkijken meer naar brandpreventie of brandbestrijding, wij regelen alles voor u van A tot Z en u kunt zich dan gerust richten op uw eigen vakgebied.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in