Skip to the content

Hydranten

Hydranten is een mooi woord voor brandkraan. Ze komen veel voor in films, waarbij ze bij achtervolgingen omver gereden worden. Het gevolg is een grote waterfontein. Het is natuurlijk een mooi effect in een film. Tegenwoordig tref je de hydranten niet meer aan boven de weg, maar vaak eronder. Ze worden mooi verzonken onder het trottoir of wegdek weggewerkt. Een hydrant (brandkraan) is een aftappunt voor de brandweer. Wanneer de brandweerauto geen water meer heeft dan kan het gebruik maken van de brandkraan. Het is mogelijk, dat de hydrant vervolgens een grote spuit van de brandweer op een hoogwerker voedt met haar water.

De verschillende hydranten

Er zijn meerdere soorten hydranten en brandkranen waar gebruik gemaakt van kan worden. Er zit vaak een speciaal opzetstuk op wat door de brandweer gebruikt kan worden met een speciale wartel met de juiste sluiting. De brandkranen zijn afgewerkt volgens de NEN 2159 eisen en kennen het opschrift Brandkraan.

Ook zijn er nog bovengrondse brandkranen. Eigenlijk is het een opzetdeel van een ondergrondse constructie. Ze zijn wat gemakkelijker te zien en hier kunnen vaak meerdere brandslangen aan worden gekoppeld. Er zijn speciale bochtstukken om er zelfs een waterkanon op aan te kunnen sluiten.

De bordjes in Nederland

In ons land zitten eigenlijk de meeste brandkranen onder de grond. Het helpt om het bevriezen te voorkomen en ook om geen obstakel te zijn voor de openbare weg. Aan muren, lantaarnpalen of op een andere manier wordt er aangegeven waar de brandkranen zich bevinden. Ze kunnen zo ook bij sneeuw of vuil sneller gevonden worden.

Waarom heet een brandkraan hydrant?

Hydranten is simpelweg afgeleid van de Engelse term hydrant. Het is een term welke in de jaren zestig en zeventig in de Rotterdamse haven door Amerikaanse bedrijven was ingevoerd. Men wilde dat de brandveiligheid er op het Amerikaanse niveau zou zijn. Het was voor toen de top-standaard. Hierdoor is de term ook in Nederland ingevoerd.

De Amerikaanse bedrijven in de haven wilden alleen de hydranten uit Amerika gebruiken. De term werd hiermee ook ingevoerd. 

Royal Safety en brandveiligheidsproducten

Wij hebben een zeer uitgebreid en gevarieerd aanbod van brandveiligheidsproducten waar u gebruik van kunt maken. Door goede afspraken te maken met onze leveranciers is het mogelijk om tegen zeer scherpe prijzen u deze producten aan te bieden. Natuurlijk horen brandkranen en hydranten hier ook bij. Vooral in grote bedrijven is het belangrijk om op meerdere plekken een goede brandkraan te hebben. Hetzelfde geldt voor grote gebouwen, zoals appartementen complexen en scholen.

Royal Safety biedt niet alleen de brandkranen aan, maar adviseert hier ook bij. Onze vertegenwoordigers komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken van een brandkraan en voor andere brandveiligheidsmaatregelen.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in