Skip to the content

Waarborg uw bedrijfscontinuïteit

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor uw droge blusleidingen. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Controle & Onderhoud
 • Aanleggen & Reparatie
 • Afpersen/Beproeven
 • Flow meting
 • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
 • Conform NEN 1594

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

Keuring Droge Blusleiding beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

De keuring droge blusleidingen is van groot belang!

Wanneer u droge blusleidingen in het gebouw heeft is het van groot belang om deze regelmatig te laten controleren. Onderhoud zorgt er niet alleen voor, dat ze langer mee gaan. Het is economisch aantrekkelijk. Daarnaast is het natuurlijk essentieel om te zorgen voor een goede werking van de blusleidingen. Wat als ze het niet doen wanneer u ze het meeste nodig heeft? De gevolgen zijn vaak niet te overzien, aangezien droge blusleidingen zorgen voor een veel snellere controle over een brand. Een jaarlijkse keuring van de droge blusleidingen is daarom van belang.

Het bouwbesluit droge blusleidingen

Het is belangrijk om in specifieke situaties te voldoen aan de eisen van het bouwbesluit. Wanneer er een vloer is in een gebouw welke hoger ligt dan 20 meter dan moet er een droge blusleiding aanwezig zijn in het gebouw. Er moeten krachtens de wet de juiste blusleidingen en soms ook pompinstallaties aanwezig zijn. Ze moeten niet alleen aanwezig zijn, maar ook jaarlijks gecontroleerd en onderhouden worden.

Naast de hoogte van het gebouw kunnen er nog andere voorwaarden zijn om een droge blusleiding verplicht te maken.

De keuring droge blusleidingen en controle

De controle en ook het onderhoud van droge blusleidingen is geregeld in de zorgplicht (artikel 1.16). Ze moeten regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden. Het is zo mogelijk om voortijdig mankementen te ontdekken en reparaties uit te voeren. Het is zo mogelijk om defecten te voorkomen. De keuringen en controles zijn ook opgenomen in de woningwet rondom droge blusleidingen en pompinstallatie. Ze moeten onder andere iedere vijf jaar getest worden volgens de NEN 1594 keuring voor droge blusleidingen.

De controle en het onderhoud

 Het is goed om ieder jaar een visuele controle en inspectie te doen van de droge blusleidingen. Controleer ook de kranen en pompinstallatie.

 Iedere vijf jaar is het nodig om een keuring uit te voeren. Hier wordt ook een rapport van gemaakt. De droge blusleidingen worden dan ook afgeperst op 16 of 24 bar. De leidingen worden gecontroleerd op lekkage en daarna geleegd. Wanneer er gebreken zijn worden ze direct en ter plekke in overleg opgelost, voor zover dit kan. Indien dit niet kan volgt een reparatievoorstel.

 Het keuringscertificaat wordt in tweevoud opgemaakt en ook is er een keuringssticker. Een exemplaar is voor uzelf en het andere exemplaar is voor de lokale brandweer.

 

De voordelen van een onderhoudscontract bij Royal Safety

De gecertificeerde specialisten kunnen ieder jaar een controle uitvoeren van uw droge blusleidingen. Kleine mankementen kunnen direct opgelost worden, voordat ze de vijfjarige certificering en keuring in gevaar kunnen brengen. U weet ieder jaar weer, dat alles goed geregeld is. Het is natuurlijk belangrijk om pro-actief te zorgen voor een perfecte brandveiligheid van het gebouw. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt van Royal Safety.

Royal Safety werkt alleen met gecertificeerd personeel en is een erkend onderhoudsbedrijf welke op de hoogte is van alle wettelijke regels en eisen. Kwaliteit is de standaard bij Royal Safety voor al haar diensten en producten rondom brandveiligheid voor bedrijven en particulieren.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in