Skip to the content

Brand en brandklassen

Brand en brandklassen zijn geen onbelangrijk onderdeel als we praten over brandveiligheid. U weet uiteraard wat een brand is en waarom we het willen voorkomen, maar wist u ook dat er verschillende soorten brand en brandklassen zijn?

Royal Safety biedt hulp voor brand en brandklassen

Royal Safety is een expert op het gebied brandveiligheid. Heeft u vragen over de verschillende soorten klassen brand? Ons team van gecertificeerde experts staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wij kunnen u advies geven over wat voor soorten blusmiddelen u nodig heeft voor wat voor soort branden. Ook kunnen wij u helpen met andere zaken, zoals brandpreventie. Je hebt tenslotte toch liever dat een brand nooit plaatsvindt om mee te beginnen? Mocht u toch benieuwd zijn om zelf wat informatie op te doen over brand en brandklassen, dan vindt u die hieronder.

Brand

Een brand bestaat uit vlammen die zich snel uit kunnen breiden. Op zichzelf is een vuur niet heel gevaarlijk, maar het feit dat het uit kan breiden is waardoor het levensbedreigend kan zijn en waarom we zo veel moeite stoppen in het voorkomen en zo efficiënt mogelijk bestrijden van een eventuele brand.

Brand en brandklassen zijn er om u te helpen bij een eventuele brand. Door de verschillende soorten brand en brandklassen is het gemakkelijk om de brand te identificeren en te zien wat voor soort blusmiddelen het beste gebruikt kunnen worden voor de desbetreffende situatie.

Brand en brandklassen

Brand en brandklassen kunnen onderverdeeld worden in brandklasse a, b, c, d, e, en f. Als u weet wat voor brand en brandklasse u mee te maken heeft, dan weet u ook wat voor blusmiddelen te gebruiken. Hieronder zullen we kort de verschillende brandklassen uitleggen:

  • Brandklasse A, dit gaat om een brand van vaste stoffen, zoals meubels, papier, hout. Een waterblusser of (sproei)schuimblusser werkt het beste voor een klasse A brand, maar het is vooral belangrijk om te weten dat een CO2-blusser weinig uit zal halen.
  • Brandklasse B, dit gaat om een brand van vloeibare stoffen, zoals benzine, was, of olie. Een CO2-blusser, schuimblusser of poederblusser werkt het beste voor een klasse B brand.
  • Brandklasse C, dit gaat om een brand van gassen, zoals aardgas of propaan. Een poederblusser heeft het beste effect voor een klasse C brand.
  • Brandklasse D, dit gaat om een brand van metaal, zoals aluminium, magnesium, noem het maar op. Voor een klasse D brand zijn speciale klasse D poederblussers beschikbaar.
  • Brandklasse E, dit gaat om een brand vanwege elektriciteit. Brandklasse E is in Nederland te komen vervallen omdat elektriciteit zelf niet brand, het is slechts een oorzaak. Denk aan bijvoorbeeld één TV die gaat branden vanwege elektriciteit, maar dat is dan een klasse A brand, niet een klasse E brand.
  • Brandklasse F, dit gaat om een brand van vetten en olie bij het koken. Denk hierbij aan frituurvet of olie die gebruikt wordt bij het koken. Een sproeischuimblusser of vetblusser heeft het beste effect op een klasse F brand.

Meer informatie over brand en brandklassen kunt u gerust lezen op onze site, of neem per mail of telefoon contact op met ons team van experts.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nog niet helemaal zeker welke specifieke brandblusser(s) nodig is/zijn voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op. Royal Safety plaatst voor u de juiste brandblusser, incl. benodigde certificatie voor overheid, brandweer en verzekering, en evt. met onderhoudscontract zodat u helemaal geen omkijken meer heeft.

Het maakt niet uit wat voor soort brand er is, preventief brandvertragend impregneren is altijd een goed idee. Royal Safety kan u hiermee tevens van dienst zijn, voor in principe vrijwel ieder type materiaal of omgeving, lees meer over onze brandvertragend impregneren diensten.  

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in