Skip to the content

brand

Royal Safety is gespecialiseerd op het gebied van het voorkomen en bestrijden van brand. Al onze experts staan voor u klaar om al uw vraagstukken te beantwoorden en deze experts zijn stuk voor stuk gecertificeerd. Wilt u meer weten over brand en hoe u uzelf er tegen kan beschermen? Wij kunnen niet alleen uw vragen beantwoorden, ook kunnen wij de nodige middelen installeren, controleren en onderhouden. Of bijvoorbeeld met een simpel onderhoudscontract ontnemen wij u alle zorgen omtrent brand. Wilt u toch zelf wat meer informatie opdoen? Hieronder vindt u de basis.

Hoe ontstaat vuur?

U weet het misschien nog wel van een oude scheikunde les, maar toch is het goed om het nog een keer door te nemen. Vuur ontstaat door de zogenaamde branddriehoek. De volgende drie elementen moeten aanwezig zijn om vuur te krijgen:

  1. Een brandbaar materiaal
  2. Een ontbrandingstemperatuur (de temperatuur die nodig is om een bepaalde stof te doen ontbranden, hoe lager de ontbrandingstemperatuur, hoe gevaarlijker de stof)
  3. Zuurstof

Alleen als al deze drie elementen aanwezig zijn, zal er vuur ontstaan.

Wanneer wordt een vuur een brand?

Een brand ontstaat wanneer vuur verbrandt wordt en zich kan spreiden op een manier dat het schade veroorzaakt of gevaarlijk is. Een vuur in de barbecue telt niet als een brand, maar wanneer de barbecue omvalt en het vuur zich snel ongehinderd zou verspreiden, spreekt men hier wel van. Daarom is het zo belangrijk om brandwerende onderdelen in een pand te hebben. Als een brand zich slecht kan verspreiden, is het makkelijker onder controle te krijgen en te blussen.

Het gevaarlijkste onderdeel van een brand

Het gevaarlijkste (voor mensenlevens) aan een brand zijn over het algemeen niet de vlammen zelf. Vooral de rook is echt gevaarlijk voor mensen. De rook vormt als het ware een gordijn en hierdoor is het lastig de weg te vinden en raakt een mens gemakkelijk gedesoriënteerd. De koolmonoxide in de rook kan ook nog eens ervoor zorgen dat een mens stikt, dus het werkt als een tikkende tijdbom.

Brandveiligheid

Gelukkig is Royal Safety er om u te helpen uw pand brandveiliger te maken. Wij helpen u met zowel brandpreventie als brandbestrijding. Zorgen dat u de juiste blusmiddelen heeft is slechts de eerste stap, want zou het niet mooi zijn om de brand in zijn geheel te voorkomen? Er zijn een hoop regels, wetten en normen die uitleggen wat er gedaan moet worden om een brand te voorkomen. Als de juiste maatregelen worden getroffen, is de kans op een brand opeens een stuk kleiner. Wij bij Royal Safety zijn er zeker van dat wij u op dit gebied kunnen helpen al uw problemen op te lossen.

Helaas is het toch mogelijk dat, ondanks alle genomen maatregelen, een brand uitbreekt. Maar maakt u zich geen zorgen, met de juiste brandwerende middelen zal een brand niet snel verspreiden. Dit geeft de brandweer alle tijd om aan te komen en de brand te bestrijden. Alhoewel u er liever niet aan denkt, is ook brandbestrijding een belangrijk onderdeel. Aarzel dus vooral niet om contact met ons op te nemen, zodat wij u hiermee kunnen helpen.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in