Skip to the content

Brand in huis - waar moet ik op letten

Brand in huis, het is de nachtmerrie van veel mensen en toch komt het ontzettend vaak voor dat de brandweer uit moet rukken voor een huisbrand. Het is een bijzonder nare ervaring en dankzij rook- en waterschade gaan veel bezittingen onherroepelijk verloren. Dat is niet het ergste: Vaak komen er ook mensen om tijdens brand in huis, zeker wanneer dit in de nacht gebeurt en het niet op tijd opgemerkt wordt. Wil je zeker weten dat jou dit niet gebeurt, laat Royal Safety dan rookmelders in huis installeren zodat elke brand op tijd opgemerkt wordt. Een paar minuten eerder een brand opmerken betekent dat je een paar minuten extra hebt om kleine kinderen te evacueren.

Wat te doen bij brand in huis?

Wanneer je een rookmelder hebt en de brand op tijd op kunt merken, is het moment gekomen waarop je brand moet lokaliseren en je af moet vragen of je de brand zelf kunt blussen. Heb je een blusdeken of brandblusser in de buurt? Kun je de brand met water blussen uit een kraan of een vaas die in de buurt staat? Wanneer dit niet mogelijk is omdat de brand te ver ontwikkeld is, of een te hoge temperatuur gekregen heeft, dan kun je de volgende lijst volgen (in de juiste volgorde):

  • Blijf rustig. Wanneer er één persoon in paniek is, wordt dit overgenomen door de overige mensen. Blijf rustig, behoud het overzicht en blijf rationeel nadenken.
  • Waarschuw de overige aanwezigen. Denk eraan dat er huisdieren aanwezig kunnen zijn en dat er mensen zijn die minder goed bereikbaar zijn. Denk aan mensen op het toilet, onder de douche of in bed.
  • Evacueer alle aanwezigen zo snel mogelijk en blijf laag bij de grond. Rook stijgt altijd op, dus laag bij de grond heb je de grootste kans dat je nog gewoon adem kunt halen. Liften gebruiken tijdens een brand is uit den boze!
  • Open geen ramen of deuren. Dit zal de brand versnellen omdat er meer zuurstof bij de brandhaard kan komen. Let erop dat de deuren na evacuatie gesloten worden om de brand niet extra zuurstof toe te dienen.
  • Iedereen uit huis? Bel dan 112 en schakel de brandweer in.
  • Waarschuw omwonenden. Brand kan gemakkelijk overslaan, de buren moeten bij voorkeur ook preventief beginnen met het ontruimen van het huis.

De kansen op overleving zijn groter wanneer de brand op tijd opgemerkt wordt en wanneer er genoeg blusapparatuur in huis is, zoals brandblussers maar ook branddekens. Royal Safety heeft jarenlange ervaring met brandpreventie en -bestrijding en kan u helpen om de veiligheid van u en alle anderen in huis te vergroten door rookmelders op te hangen op strategische plaatsen. Daarnaast kunnen we u voorzien van advies en blusmiddelen, zodat u altijd weet wat u moet doen wanneer er een beginnende brand is. Een beginnende brand die tijdig opgemerkt wordt, is in veel gevallen gemakkelijk te bestrijden. Bent u een paar minuten te laat, dan is het te laat om uw huis te redden.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in