Skip to the content

Helft van bedrijven overleeft grote brand niet

Een brand richt veel grote schade aan en bij een bedrijf kan de schade al snel in de miljoenen euro's lopen. Dit is een grote tegenslag voor de bedrijven, want meer dan de helft van de bedrijven komt een grote brand niet meer te boven. Ondanks het feit dat de meeste bedrijven goed verzekerd zijn en de schade uitgekeerd krijgen door de verzekeraar, gaat het bedrijf in de meeste gevallen binnen de kortste keren ten onder.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat de werkzaamheden in het bedrijf langere tijd stil komen te liggen. Na de brand moet er geruimd en wederopgebouwd worden, wat tijd kost. In deze periode zullen veel van de klanten de orders terugtrekken, of verplaatsen naar de concurrent die nog wel altijd produceert. Een pijnlijk feit dus voor veel ondernemers die een grotere onderneming hebben.

Niet de directe schade, maar vooral de tijd

Het is niet de directe schade die ervoor zorgt dat de bedrijven het niet overleven. Een goede verzekering dekt het grootste deel van de geleden schade immers. Het is de tijd die de grootste factor is. Hoe langer een bedrijf stil ligt, hoe minder werknemers aan kunnen blijven en hoe minder werk er zal blijven liggen omdat het simpelweg teruggetrokken wordt.

Helaas is een brand niet of nauwelijks te voorkomen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en er is niet altijd iemand in de buurt om een beginnende brand op te merken. Het is echter wel mogelijk om ervoor te zorgen dat een brandje geen enorme brand wordt door goede preventieve middelen te gebruiken. Hierbij kunt u denken aan rookmelders en brandblussers, maar ook zal het gebruik van brandwerende materialen helpen om de brand te remmen. Deze minuten kunnen het verschil zijn tussen het vervangen van een machine en het terug moeten bouwen van een compleet bedrijf.

Brandpreventie en brandbestrijding zijn de sleutel

Er zijn veel regels en richtlijnen waaraan een gebouw of pand moet voldoen. Dat is logisch, want deze regels en richtlijnen rond brandveiligheid zijn ervoor gemaakt om gebouwen en mensenlevens te beschermen. Het is verstandig om de tijd te nemen om hier eens voor te gaan zitten. Wat zou er gebeuren wanneer er een brand uit zou breken in een opslag in uw bedrijf? Zou dit tijdig opgemerkt worden, of zou dit pas gezien worden wanneer het al veel te laat is?

Royal Safety heeft jarenlange ervaring en is goed op de hoogte van de mogelijkheden om een brand zo klein mogelijk te houden, waardoor de schade sterk mee kan vallen. U kunt ervoor zorgen dat uw bedrijf niet in het rijtje komt te staan van de helft van de bedrijven die na een brand de deuren gesloten moeten houden. Neem vandaag nog contact op met Royal Safety om de mogelijkheden door te spreken rond advies, levering, installatie, inspectie en onderhoud van alle brandpreventie en -bestrijding die u nodig kunt hebben in uw bedrijf.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in