Skip to the content

Skysaver, wat als een rugzak je leven kan redden?

Skysaver rugzak

Skysaver, wat als een rugzak je leven kan redden?

Een van de meest revolutionaire reddingsmiddelen van de laatste jaren is de Skysaver. Skysaver is een manier om snel te kunnen ontsnappen van een vuur. Vuur verspreid zich heel snel en het is moeilijk om dan te ontsnappen. Ieder jaar vallen er vele slachtoffers in ons land door branden. De Skysaver is een uitvinding uit Amerika en daar kent men meer dan een miljoen branden welke gemeld worden per jaar welke leiden tot 19.000 slachtoffers per jaar. Een brandblusser en een rookmelder lijken de eerste zaken welke eraan bij kunnen dragen om slachtoffers te voorkomen. Een Skysaver hoort hier nu ook bij. Zeker wanneer je in een hoog gebouw woont.

Wat is een Skysaver?

Een Skysaver is een rugzak waarin een kabel zit welke je kunt vasthaken aan een haak om vervolgens naar beneden te gaan. Het is een geweldige manier om zo veilig naar beneden te komen. Het is mogelijk om met de Skysaver te ontsnappen aan een grote brand. Zeker wanneer alle vluchtwegen afgesloten zijn is het een goede manier om te ontsnappen uit je huis of appartement.

Hoe werkt SkySaver?

De reddingsrugzak is ontzettend simpel in gebruik. Het hulpmiddel werkt op de volgende manier:

 1. Doe de rugzak om en maak de bandjes goed vast
 2. Maak de karabijnhaak vast aan het vooraf geïnstalleerde ankerpunt
 3. Laat je zakken uit een opening en het unieke rem-mechanische zorgt ervoor dat je veilig omlaag gaat

Hoe veilig is de Skysaver?

Natuurlijk spring je niet zomaar met een rugzak en een kabel het raam uit wanneer je vijf of zes hoog woont. Toch? Het is dan belangrijk om natuurlijk te weten hoe veilig een Skysaver is. Het is een zeer revolutionaire uitvinding waarin een Controlled Descent Device zit. Het gaat om een gecontroleerd afdalingsssyteem. Het is hiermee mogelijk om veilig af te dalen. Het is bestand tegen hoge temperaturen en zorgt voor een veilige afdaling voor mensen van 30 tot 135 kilo. Je gaat een tot twee meter per seconde naar beneden. Het heel systeem is duurzaam tegen kou, hitte, olie, extreme spanning en ook stof.

Waarvan is de Skysaver gemaakt?

De hele set is gemaakt van hoogwaardige schroeven van staal. De plaat is van aluminium en isoleert ook het remsysteem met het tandwielsysteem. Het tandwielsysteem is versterkt tegen grote schokken en spanning van de kabel. De sterke achterkant zorgt voor een sterke bescherming zonder de compatibiliteit van de rugzak te verliezen. Het mechanische remsysteem is van gietijzer gemaakt en maakt het mogelijk om een tot twee meter per seconde af te dalen.

Hoe is de Skysaver bedacht?

Het apparaat is door meerdere topingenieurs gemaakt en ontworpen. Het heeft drie jaren geduurd, voordat het af was. Het is getest onder hitte en koude. Ook is het ondergedompeld in water, vuur, olie en stof. Alle exemplaren worden met een dummy getest.

De rugzak zelf!

De rugzak zelf is zeer duurzaam en comfortabel plus stevig. Het ontwerp is ontwikkeld naar veel testen en nadenken om alle functionaliteiten erin te plaatsen. Het is een dubbel gestikte tas welke op de juiste plekken van lichtgewicht materialen is voorzien. De banden zijn comfortabel en de hele rugtas is eigenlijk een groot harnas. Het is eenvoudig om de rugzak en de kabel vast te maken. Hierna kun je snel starten met afdalen.

Lengtes:

 • 80 meter
 • 50 meter
 • 25 meter

Bij behorende accessoires:

 • Harnas kind
 • Harnas baby
 • Harnas hond/huisdier

De Skysaver is:

 • Uniek
 • Innovatief
 • Veilig
 • Een lifesaver
 • Ideaal voor in appartementen, windmolens, kranen, industrie en offshore.

Een geweldige uitvinding! Ook iets voor jou? Neem contact met ons op!

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in