Skip to the content

Brandklasse a

Een brand kan helaas altijd voorkomen en daarom wist u vast al wel dat het handig is om in elk gebouw, vooral de grotere, brandblussers te hebben. Wist u echter ook dat verschillende soorten branden vragen om verschillende soorten blusmiddelen? De ene brand vraagt bijvoorbeeld om een schuimblusser, de andere weer om een CO2-blusser. Om u hierbij een handje te helpen, zijn deze onderverdeeld in brandklasse a, b, c, d, e, en f. We zullen u hieronder uitleggen wat brandklasse a inhoudt en welk soort blusser u het beste kunt gebruiken voor deze categorie.

Wat is brandklasse a?

Onder brandklasse a verstaan we een brand van vaste stoffen. Denk hierbij aan uw meubilair, hout, papier, gordijnen, noem het maar op. De brandklasse gaat dus niet zozeer om waardoor de brand ontstaan is, maar het materiaal dat aan het verbranden is. Daarom is het belangrijk om enige kennis te hebben van de verschillende categorieën en de aanpak die ze stuk voor stuk vereisen.

Wat voor soort blusser moet u gebruiken bij brandklasse a?

Voor brandklasse a zijn meerdere blussers beschikbaar die hun werk goed doen. Denk aan een schuimblusser, een sproeischuimblusser, of een waterblusser. Het is vooral belangrijk om er goed rekening mee te houden dat een CO2-blusser weinig tot geen effect zal hebben en dus het best vermeden kan worden voor deze situaties.

Brandklasse a zal misschien de meest voor de hand liggende situatie zijn en de klasse die het meest voorkomt in het dagelijkse leven, maar het is zeker niet de enige. Brandklasse b, c, d, e, en f vereisen ook dat de nodige preventieve maatregelen getroffen worden. Meer informatie over de verschillende brandklassen kunt u verder op de website vinden.

Hoe Royal Safety u kan helpen

Van brandklasse a tot f, wij bij Royal Safety helpen u graag met het plegen van alle nodige voorbereidingen. Wij kunnen u helpen met blusmiddelen voor alle soorten branden. Voor al uw vraagstukken raden wij u aan ons telefonisch of per mail te contacteren. Ons team van stuk voor stuk gecertificeerde experts staat dan voor u klaar.

Meer dan alleen blusmiddelen

Blusmiddelen zijn natuurlijk handig om een eventuele kleinere brand te blussen, maar ook voor preventieve middelen bent u bij ons aan het juiste adres. Uw doorvoeringen brandwerend maken, droge blusleidingen aanleggen, of het laten controleren van uw algehele brandveiligheid, het kan allemaal. Wij kunnen van afstand uw vragen beantwoorden en algemeen advies leveren, maar ook is het mogelijk dat we een van onze experts langs sturen om uw specifieke situatie te bekijken en op maat gemaakt advies te geven.

Wij kunnen individuele zaken afhandelen, of hele onderhoudscontracten maken. Zo passen wij ons aan uw belangen en heeft u precies wat u nodig heeft. Bij Royal Safety draait alles nog steeds om service. Eerlijkheid, openheid en helderheid zijn onze kernwoorden en daarom weet u bij ons altijd precies waar u aan toe bent. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken om de kleine lettertjes van brandveiligheid. Van brandklasse a tot f, wij regelen het.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indien u op zoek was naar informatie welke brandblusser aan te schaffen voor welke brandklasse, raadpleeg dan dit artikel: welke brandblusser voor welke brandklasse? Nog niet helemaal zeker welke specifieke brandblusser(s) nodig is/zijn voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op. Royal Safety plaatst voor u de juiste brandblusser, incl. benodigde certificatie voor overheid, brandweer en verzekering, en evt. met onderhoudscontract zodat u helemaal geen omkijken meer heeft.

Het maakt niet uit wat voor soort brand er is, preventief brandvertragend impregneren is altijd een goed idee. Royal Safety kan u hiermee tevens van dienst zijn, voor in principe vrijwel ieder type materiaal of omgeving, lees meer over onze brandvertragend impregneren diensten.  

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in