Skip to the content

Brandklasse b

Er komt veel kijken bij de brandveiligheid van uw pand en voor een leek kan het nogal overweldigend zijn. Gelukkig staat Royal Safety's team van gecertificeerde experts voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Vragen over brandklassen, of een volledig ander onderwerp binnen brandveiligheid? Wij hebben er weet van. Telefonisch of per mail kunt u contact met ons op nemen voor al uw vragen.

Royal Safety staat voor service en helderheid. Dankzij ons kunt u er volledig van uitgaan dat alle zaken rondom brandveiligheid geregeld zijn. Via contracten kunnen wij u veel meer bieden dan alleen losse oplossingen. Dan kunnen wij uw situatie namelijk helemaal onder controle nemen, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Wij regelen dan de controle en het onderhoud wat betreft brandveiligheid, waar nodig is bespreken we de zaken met u en ondernemen we actie.

Het is ook mogelijk om een expert langs te laten komen, die bekijkt dan uw specifieke situatie en laat u weten hoe u ervoor staat. Dan weet u hoe het zit en kunt u, eventueel in overleg met Royal Safety, besluiten de nodige maatregelen te treffen.

Wilt u toch zelf wat meer informatie opdoen? Hieronder vindt u de nodige uitleg over brandklasse b.

Wat zijn brandklassen?

Verschillende brandklassen bestaan om mensen te informeren over wat voor soorten blusmiddelen nodig zijn voor verscheidene soorten branden. Brandklasse a, brandklasse b, en gaat u zo door tot brandklasse f. Elke brandklasse staat voor een verschillende soort brandende stof en gaat gepaard met een aantal verschillende brandmiddelen. We zullen u uitleggen waar brandklasse b voor staat en welke blusmiddelen het meest effectief zijn voor branden van brandklasse b.

Waar staat brandklasse b voor?

Brandklasse b staat voor branden van vloeibare stoffen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan olie, benzine, of was. Het is hierbij ook belangrijk om te weten dat, omdat het hierbij om vloeibare stoffen gaat, deze makkelijk verspreiden naar vaste stoffen. Dan zou er ook sprake zijn van brandklasse a, naast brandklasse b.

Wat voor blusmiddelen u kunt gebruiken voor brandklasse b

Voor brandklasse b kunnen een aantal verschillende blussers gebruikt worden, namelijk: een CO2-blusser, poederblusser, of een schuimblusser.

Bedenk wel dat brandklasse b natuurlijk niet de enige brandklasse is. Brandklasse a, c, d, (e), en f hebben allemaal weer hun eigen kenmerken met hun eigen blusmiddelen, sommige blusmiddelen kunnen echter voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Hier volgt een zeer kort overzicht, waarna u voor meer gedetailleerde informatie over de brandklassen op onze website terecht kunt.

  • Brandklasse a - Brand van vaste stoffen. Waterblusser, schuimblusser, of sproeischuimblusser.
  • Brandklasse c - Brand van gassen. Poederblusser.
  • Brandklasse d - Brand van metaal. Speciale klasse d poederblussers zijn hiervoor gemaakt.
  • Brandklasse e - Brand vanwege elektriciteit. Hiervoor zijn geen specifieke blusmiddelen omdat een brand vanwege elektriciteit uiteindelijk leidt tot een brand van bijvoorbeeld een TV, wat het een brandklasse a brand zou maken.
  • Brandklasse f - Brand van kookvetten en kookolie. Sproeischuimblusser of vetblusser.

Aarzel vooral niet om voor vragen of verzoeken telefonisch of per mail contact met ons op te

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

5 sterren - gebaseerd op 13 reviews op Google.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in