Skip to the content

Brandklasse c

Branden van brandklasse c komen misschien niet zo vaak voor als brandklasse a of b, maar zijn toch belangrijk. Wat is een brandklasse c brand eigenlijk en wat voor blusmiddelen helpen bij een brand van brandklasse c? Hieronder zullen we uitleggen waarom het verstandig kan zijn om Royal Safety u alle zorgen rondom brandveiligheid uit handen te laten nemen, maar ook zullen we u de nodige informatie geven over wat brandklasse c nou eigenlijk is en waarmee het beste geblust kan worden.

Royal Safety helpt met brandveiligheid

Royal Safety is al vele jaren gespecialiseerd in alle zaken omtrent brandveiligheid. Wij werken uitsluitend met gecertificeerde experts die verstand van zaken hebben. Het is goed om zelf weet van wat dingen te hebben, maar soms is het verstandig om een partij met ervaring in te schakelen.

Of u nu telefonisch wat vragen beantwoord wilt hebben, of u wilt dat iemand langskomt, bij Royal Safety zijn we flexibel en stellen we klantenservice nog voorop. Door onze openheid en eerlijkheid, weet u altijd waar u aan toe bent en hoeft u zich geen zorgen te maken om addertjes onder het gras of vervelende verrassingen.

Het kan stressvol zijn om zelf alle regels en voorschriften constant in acht te moeten nemen, waarom laat u ons het niet voor u doen? Wij regelen alles of het nou installatie, controle, of onderhoud is en zo kunt u volledig gerust zijn dat alles in orde is. Voor de zekerheid vindt u hieronder toch nog alle informatie over wat brandklasse c is en waarmee u brandklasse c kunt blussen.

Wat is brandklasse c?

Brandklassen vertellen niet per se over de soort brand of de grootte van de brand, maar over het materiaal dat in brand staat. Brandklasse c is een brand van gassen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aardgas of propaan. Het belangrijke bij een brand van gassen is dat zo snel mogelijk ook de gastoevoer weer gesloten wordt, anders kan dit zelfs nog na het blussen voor een ontsteking zorgen.

Wat voor blussers moeten gebruikt worden bij brandklasse c?

Bij brandklasse c kunt u het beste gebruikmaken van een poederblusser, die ook voor brandklasse a (een brand van vaste stoffen) en b (een brand van vloeibare stoffen) gebruikt kan worden. Alhoewel de poederblusser dus erg handig is, moet u wel opletten dat een poederblusser voor eventuele nevenschade kan zorgen. Poederblussers bevatten namelijk veel chemicaliën en bijvoorbeeld elektrische apparaten overleven dit vaak niet. Maar toch, aangezien een poederblusser de enige brandblusser is die een brand van gassen goed kan blussen, is het goed om deze paraat te hebben.

Brandklasse c is natuurlijk niet de enige brandklasse, zo bestaan ook nog brandklasse a, b, d, en f, die allemaal andere specificaties hebben met verschillende nodige blusmiddelen. Het loont zeker om u ofwel goed in te lezen over deze categorieën, ofwel een expert in te schakelen.

Als u meer zekerheid wilt hebben over de voor- en nadelen van een poederblusser voor verschillende brandklassen, aarzel dan vooral niet om contact met Royal Safety op te nemen voor eventuele vragen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indien u op zoek was naar informatie welke brandblusser aan te schaffen voor welke brandklasse, raadpleeg dan dit artikel: welke brandblusser voor welke brandklasse? Nog niet helemaal zeker welke specifieke brandblusser(s) nodig is/zijn voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op. Royal Safety plaatst voor u de juiste brandblusser, incl. benodigde certificatie voor overheid, brandweer en verzekering, en evt. met onderhoudscontract zodat u helemaal geen omkijken meer heeft.

Het maakt niet uit wat voor soort brand er is, preventief brandvertragend impregneren is altijd een goed idee. Royal Safety kan u hiermee tevens van dienst zijn, voor in principe vrijwel ieder type materiaal of omgeving, lees meer over onze brandvertragend impregneren diensten.  

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in