Skip to the content

Brandklasse e

Er zijn verscheidene branden en bijbehorende brandklassen, maar brandklasse e is een heel ander verhaal. Waarom dat precies zo is en waar u daarom op moet letten, leest u hieronder.

Wat is een brandklasse?

Afhankelijk van wat voor materiaal precies brandt tijdens een brand, moet een brand op een andere manier geblust worden. Om dit makkelijker te maken, zijn er verschillende categorieën gemaakt om dit te verduidelijken. Brandklasse e hoort hier oorspronkelijk ook bij, maar is brandklasse e eigenlijk wel een brandklasse?

 

Brandklasse e geen brandklasse?

Brandklasse e is eigenlijk geen eigen brandklasse en is daarom uiteindelijk ook wettelijk geschrapt. Brandklasse e staat namelijk voor branden die ontstaan door elektriciteit. Elektriciteit is zelf geen brandend materiaal, maar zorgt ervoor dat andere stoffen in brand komen te staan. Hierdoor hoort de brandklasse van de brand (ontstaan door elektriciteit) bij het materiaal dat uiteindelijk te brand komt te staan. Stelt u voor: door elektriciteit ontstaat er brand in uw TV, omdat de TV (een vaste stof) uiteindelijk hetgene is dat brandt, telt dit als brandklasse a, in plaats van als brandklasse e.

De nodige maatregelen

Omdat brandklasse e dus eigenlijk niet bestaat, zijn er ook geen speciale blusmiddelen voor te krijgen. Hierdoor is het belangrijk om goed overzicht te houden op de situatie. Aangezien elektriciteit tot vele verschillende soorten brandklassen kan leiden, is het van groot belang om goed op alle brandklassen voorbereidt te zijn.

  • Brandklasse a is een brand van vaste stoffen, denk aan bijvoorbeeld meubilair en textiel. Schuimblussers, sproeischuimblussers, of waterblussers zijn hiervoor te gebruiken.
  • Brandklasse b is een brand van vloeibare stoffen, denk aan bijvoorbeeld benzine of was. CO2-blussers, schuimblussers, of poederblussers zijn hiervoor te gebruiken.
  • Brandklasse c is een brand van gassen, denk aan bijvoorbeeld aardgas of propaan. Poederblussers zijn hiervoor te gebruiken.
  • Brandklasse d is een brand van metaal. Speciaal ontworpen voor deze soort brand 'klasse d poederblussers' zijn hiervoor te gebruiken.
  • Brandklasse f is een brand van (kook)vetten en -olie, denk hierbij aan olie of frituurvet. Sproeischuimblussers of vetblussers zijn hiervoor te gebruiken.

 

Royal Safety biedt overzicht

Met vijf verschillende brandklassen (zes als u 'e' meetelt) kan het nogal lastig zijn te onthouden wat precies waarvoor dient. Wij van Royal Safety kunnen u helpen om het allemaal overzichtelijk te houden. Niet alleen kunnen wij per mail of telefonisch al uw vragen over de verschillende brandklassen beantwoorden. Ook kunnen wij een van onze gecertificeerde experts langs sturen om uw specifieke situatie te bekijken voor alle aspecten omtrent brandveiligheid. Op deze manier bent u verzekerd van advies waar u iets aan heeft.

Brandveiligheid is veel meer dan alleen de juiste blusmiddelen in huis hebben. Wij kunnen zowel elk vraagstuk op individuele basis afhandelen, als onderhoudscontracten afsluiten voor uw algehele situatie. Royal Safety doet er alles aan om u uw zorgen te ontnemen en uw pand veiliger voor iedereen te maken. Aarzel vooral niet om voor vragen omtrent brandklassen of andere zaken contact met ons op te nemen, onze gecertificeerde experts staan voor u klaar.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

5 sterren - gebaseerd op 13 reviews op Google.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in