Skip to the content

Brandklasse f

Mensen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van een pand kennen het wel. U denkt iets simpels op te willen zoeken, maar al snel blijkt dat er een hoop regels en wetten aan verbonden zijn. Niet alleen is het vervelend om u continu bezig te moeten houden met de kleine lettertjes van brandveiligheid, ook is het belangrijk dat zulke zaken door een partij met ervaring worden afgehandeld.

Wij bij Royal Safety hebben niet alleen kennis van zaken, maar ook hebben we veel ervaring en zijn al onze experts stuk voor stuk gecertificeerd. Door ons beleid bieden we volledige openheid voor de klant en hierdoor weet u dat er geen nare verrassingen te wachten staan.

We sturen graag een van onze experts langs om alles met u door te lopen van a tot z. Onze expert bespreekt dan alles met u voordat we zomaar actie ondernemen. Via een onderhoudscontract ontnemen wij al helemaal al uw zorgen. Dan regelen wij alles qua onderhoud, installatie en controle van verschillende middelen en heeft u er geen omkijken meer naar.

Gaat dit u iets te ver en wilt u alleen wat vragen omtrent brandveiligheid beantwoord hebben? Ook dat kan. U kunt telefonisch of per mail contact met ons opnemen en ons team van experts staat dan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Mocht u toch liever zelf wat informatie opdoen, dan hebben we hieronder het een en ander over brandklasse f staan.

Wat is een brandklasse en waar staat 'brandklasse f' voor?

Het lijkt simpel: "brand is brand", maar niets is minder maar. Hoe een brand geblust moet worden, hangt namelijk af van het materiaal dat brandt. Zo staat 'brandklasse a' voor een brand van vaste stoffen (meubilair, hout, papier), 'brandklasse b' voor vloeibare stoffen, en dit gaat door tot en met brandklasse f.

Brandklasse f staat voor branden van olie en vet. Denk hierbij aan frituurvet, bak- of braadolie, etc.

Wat voor blusmiddel kan gebruikt worden voor brandklasse f?

Voor brandklasse f kan uitsluitend een vetblusser gebruikt worden. Dit is het geval omdat de stoffen in een klasse f brand ook gassen kunnen bevatten. Als bij brandklasse f een waterblusser gebruikt wordt, kan dit eventueel gevaar opleveren.

Wat betekent de blusrating die soms op blusmiddelen staan?

Niet elke blusser blust een brand even goed, zelfs als het juiste type voor de brandklasse is. Om verschillende blussers te testen, is de blusrating ontstaan. Deze blusrating toont aan hoe goed een blusser is in het blussen van een bepaalde brand, neem bijvoorbeeld de blusrating voor brandklasse f:

  1. Bij het testen wordt een frituurpan vol met frituurvet verhit tot boven de 350 graden Celsius, zodat het frituurvet gaat branden.
  2. Na ongeveer een minuut, wordt geprobeerd de brand te blussen met het blusmiddel dat getest wordt.
  3. Als dit succesvol gedaan is en binnen 20 minuten na afloop van het blussen geen nieuwe ontsteking heeft plaatsgevonden, is de blusser geslaagd voor de test.
  4. De blusrating wordt bepaald door de hoeveelheid frituurvet die aanwezig is in de pan, zo staat een blusrating van 45f voor een frituurpan met 45 liter frituurvet.

En zo ontstaat de blusrating, waarmee u duidelijk ziet hoe goed u brandklasse f kunt blussen met een blusser.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indien u op zoek was naar informatie welke brandblusser aan te schaffen voor welke brandklasse, raadpleeg dan dit artikel: welke brandblusser voor welke brandklasse? Nog niet helemaal zeker welke specifieke brandblusser(s) nodig is/zijn voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op. Royal Safety plaatst voor u de juiste brandblusser, incl. benodigde certificatie voor overheid, brandweer en verzekering, en evt. met onderhoudscontract zodat u helemaal geen omkijken meer heeft.

Het maakt niet uit wat voor soort brand er is, preventief brandvertragend impregneren is altijd een goed idee. Royal Safety kan u hiermee tevens van dienst zijn, voor in principe vrijwel ieder type materiaal of omgeving, lees meer over onze brandvertragend impregneren diensten.  

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in