Skip to the content

Klasse b brand

Verschillende branden vragen om verschillende blussers, dat wist u misschien al wel. Maar hoeveel weet u over de verschillende brandklassen? Een brandklasse staat voor een materiaal dat brandt, zo valt een brandende stoel onder brandklasse a en brandend was onder brandklasse b. Elke brandklasse is weer gepaard met een aantal (of één) verschillende blusmiddelen die gebruikt kunnen worden om de brand te blussen. Het ene middel is namelijk meer geschikt om een brand van metaal te blussen en het andere is weer meer geschikt om een brand van gassen te blussen. De klasse b brand is, samen met de klasse a brand, een van de meest voorkomende branden in het dagelijkse leven. We zullen u uitleggen wat een klasse b brand is en welke middelen het meest geschikt zijn om een klasse b brand te blussen.

Wat is een klasse b brand?

Een klasse b brand is een brand van vloeibare stoffen. U kunt dan denken aan olie, benzine, of was. Vloeibare stoffen verspreiden zich echter snel naar andere stoffen. Zo kan benzine snel lekken op een vaste stof. Dan zou er sprake zijn van zowel een klasse a brand, als een klasse b brand. Als u u dus voor wilt bereiden op een klasse b brand, neemt men vaak een blusser die ook geschikt is voor een klasse a brand.

Wat voor blusmiddelen te gebruiken bij een klasse b brand

Een klasse b brand kan door een aantal verschillende blusmiddelen geblust worden, namelijk:

  • Een poederblusser, die ook gebruikt kan worden voor brandklasse a en c, daarom is het ook een populaire keuze.*
  • Een schuimblusser, die ook gebruikt kan worden voor klasse a, waardoor het ook een veelvoorkomende optie is.
  • Een CO2-blusser.

*U vraagt zich misschien af waarom een poederblusser niet altijd gekozen wordt boven een schuimblusser, aangezien het bruikbaar is voor brandklasse ABC, in plaats van alleen brandklasse A en B zoals een schuimblusser. Dit komt omdat een poederblusser voor veel nevenschade kan zorgen bij het blussen. Het poeder van een poederblusser bevat veel chemicaliën en deze kunnen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld elektrische apparatuur het blussen niet overleefd. Overweeg dus goed de voor- en nadelen van de poederblusser en schuimblusser voordat u een keuze maakt. Hiervoor kunt u een uitgebreide vergelijking raadplegen op onze website.

Royal Safety

Is iets u nog onduidelijk, of wilt u meteen overgaan tot actie? Als u ons per telefoon of mail contacteert, dan kunnen we u met al uw vraagstukken helpen. Of het nou gaat om het navragen van een aantal details, of het bestellen van blusmiddelen, bij ons bent u aan het juiste adres.

Wilt u liever dat een van onze experts langskomt? Ook dat is een mogelijkheid. Dan bespreken we met u de situatie ter plekke en weet u zeker dat het advies dat u krijgt op maat voor u gemaakt is.

Ons team bestaat uitsluitend uit gecertificeerde experts met ervaring, zodat u weet dat u zich geen zorgen hoeft te maken. En dankzij ons beleid van openheid en eerlijkheid, weet u bij ons altijd waar u mee te maken heeft. Zo kunt u gerust zijn van de veiligheid van uw pand.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indien u op zoek was naar informatie welke brandblusser aan te schaffen voor welke brandklasse, raadpleeg dan dit artikel: welke brandblusser voor welke brandklasse? Nog niet helemaal zeker welke specifieke brandblusser(s) nodig is/zijn voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op. Royal Safety plaatst voor u de juiste brandblusser, incl. benodigde certificatie voor overheid, brandweer en verzekering, en evt. met onderhoudscontract zodat u helemaal geen omkijken meer heeft.

Het maakt niet uit wat voor soort brand er is, preventief brandvertragend impregneren is altijd een goed idee. Royal Safety kan u hiermee tevens van dienst zijn, voor in principe vrijwel ieder type materiaal of omgeving, lees meer over onze brandvertragend impregneren diensten.  

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in