Skip to the content

Klasse c brand

Branden hebben verschillende brandklassen. De brandklasse wordt bepaald door het materiaal dat brandt, zo staat een klasse c brand voor een brand van gassen. Elke brandklasse heeft verschillende blusmiddelen die wel of niet goed werken. Het is zeker geen verkeerd idee om zelf meer informatie op te doen over de verschillende brandklassen en de bijbehorende blusmiddelen, maar soms is het te veel voor iemand zonder ervaring om alle informatie op te slaan en toe te passen voor zijn of haar eigen pand. Gelukkig is daar Royal Safety, een bedrijf met jarenlange ervaring en een team vol met gecertificeerde experts die u al deze narigheid omtrent brandveiligheid graag uit handen neemt. Hoe we ook u kunnen helpen, zullen we u uitleggen.

Royal Safety bereidt u voor

Al vele jaren zijn wij bij Royal Safety experts in alle zaken omtrent brandveiligheid. Wij werken altijd volgens alle normen, wetten en regels en al onze experts zijn gecertificeerd.

Royal Safety staat voor topkwaliteit service volgens de normen, maar ook voor helderheid tegenover onze klanten. Daarom kunt u altijd bij ons telefonisch of online terecht met al uw vragen over brandveiligheid. Echter kunnen wij van afstand niet alle kleine details van uw situatie weten. Daarom is het gelukkig ook mogelijk dat wij langskomen om ter plekke uw hele situatie te inspecteren en op maat gemaakt advies te geven. Wij leveren aanvullende middelen waar nodig, voeren onderhoud uit, of geven alleen advies.

Ook kunt u bij ons een onderhoudscontract aangaan, dan regelen wij volledig de onderhoud en hoeft u zich niet meer eens om de zoveel tijd te bekommeren met bijvoorbeeld uw brandblussers. Dankzij ons kunt u er rustig van uitgaan dat alles in orde is en gaat u gewoon door met uw dagelijkse gang van zaken.

Maar toch, ondanks dit alles kan het nooit kwaad om zelf over meer informatie te beschikken, daarom leggen we hieronder uit wat een klasse c brand precies en wat voor blusmiddelen u bij een klasse c brand kunt gebruiken.

Wat is een klasse c brand?

Een klasse c brand is een brand van gassen, u kunt hierbij denken aan aardgas, propaan, of lpg (autogas). Voor een klasse c brand kunnen eigenlijk alleen poederblussers gebruikt worden. Deze poederblusser is ook bruikbaar voor een brand van klasse a en b. Het bluspoeder dat men gebruikt voor een klasse c brand bevat veel chemicaliën, wat ervoor zorgt dat het goed geschikt is tegen gassen. Echte zorgen deze chemicaliën ook voor veel nevenschade bij het blussen. Elektrische apparaten overleven bijvoorbeeld vaak het bluspoeder niet en ook is er een kans op herontsteking als niet helemaal goed geblust wordt.

Hoe herken ik de andere brandklassen?

De klasse c brand is zeker niet de enige, andere brandklassen zijn: a, b, d en f. A staat voor branden van vaste stoffen, b staat voor branden van vloeibare stoffen, d staat voor branden van metalen en f staat voor branden van frituurvet, braadolie, enzovoorts. Al deze branden vragen weer om andere blusmiddelen. Gelukkig vindt u op onze site een uitgebreid overzicht van alle verschillende brandklassen en de blusmiddelen die u kunt gebruiken om deze branden te blussen.

Als u toch nog vragen heeft over een klasse c brand of andere zaken, aarzelt u dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Royal Safety is er om van uw pand een veiligere plek te maken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indien u op zoek was naar informatie welke brandblusser aan te schaffen voor welke brandklasse, raadpleeg dan dit artikel: welke brandblusser voor welke brandklasse? Nog niet helemaal zeker welke specifieke brandblusser(s) nodig is/zijn voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op. Royal Safety plaatst voor u de juiste brandblusser, incl. benodigde certificatie voor overheid, brandweer en verzekering, en evt. met onderhoudscontract zodat u helemaal geen omkijken meer heeft.

Het maakt niet uit wat voor soort brand er is, preventief brandvertragend impregneren is altijd een goed idee. Royal Safety kan u hiermee tevens van dienst zijn, voor in principe vrijwel ieder type materiaal of omgeving, lees meer over onze brandvertragend impregneren diensten.  

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in