Skip to the content

Metaalbrand

Een metaalbrand staat ook wel bekend als een brand van brandklasse d. De metaalbrand is een beetje bijzonder omdat er een specifieke blusser gebruikt moet worden die alleen te gebruiken is voor dit soort branden. Maar wat is een metaalbrand eigenlijk, wat is een brandklasse en welke middelen moeten gebruikt worden?

De metaalbrand, oftewel 'brandklasse d'

Een metaalbrand is een zeer gevaarlijke brand, omdat het metaal voor een ongelooflijke hitte zorgt. Je kunt hier niet een waterblusser, schuimblusser, of een gewone poederblusser voor gebruiken. De normale poederblussers bevatten een bluspoeder dat bestaat uit ofwel ammoniumsulfaat en ammoniumfosfaat, ofwel uit kaliumbicarbonaat en natriumbicarbonaat. De speciale metaalbrand poederblusser heeft een bluspoeder dat bestaat uit natriumchloride. Dit specifieke bluspoeder is zeer effectief voor een metaalbrand.

Het is vooral belangrijk om te beseffen dat een metaalbrand onder geen enkele omstandigheden met een waterblusser (een brandslang) geblust mag worden, dit leidt namelijk al snel tot grote hoeveelheden knalgas. Knalgas bevat een kans om te ontsteken en dit is enorm gevaarlijk. Blussen met water moet dus wat dan ook vermeden worden bij een klasse d brand.

Over Royal Safety

Royal Safety staat voor een zeer hoge kwaliteit service volgens alle normen en wetten. Zo weet u niet alleen dat de middelen of het onderhoud dat wij leveren voldoet aan alle normen, maar ook dat u niet voor gek genomen wordt. Royal Safety geeft om helderheid en begrijpt dat het voor de leek lastig kan zijn om alle aspecten van brandveiligheid goed te beheersen. Wij zorgen er daarom voor dat u bij ons altijd weet waar u aan toe bent en waarom wij doen wat wij doen.

Voor vragen zijn wij online of telefonisch te bereiken. Wilt u meteen een geschikte blusser voor metaalbranden bestellen? Dat kan. Of wilt u liever dat een expert langskomt om uw situatie met u door te nemen? Ook dat behoort tot onze mogelijkheden. Wij doen wat dan ook om er voor te zorgen dat u gerust kunt zijn van de brandveiligheid van uw gebouw. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken om vervelende zaken zoals brand en nemen wij u dat allemaal uit handen.

De andere brandklassen

Metaalbrand (brandklasse d) is uiteraard niet de enige brandklasse die bestaat. Op onze site kun je uitgebreide overzichten vinden over alle verschillende brandklassen, welke blusmiddelen voor welke types brand geschikt zijn enzovoorts. Hieronder zullen we u nog een keer een gemakkelijk en kort overzicht geven:

  • Brandklasse a staat voor de brand van vaste stoffen. Hiervoor kunt u waterblussers (brandslangen), gewone poederblussers en sproeischuimblussers gebruiken.
  • Brandklasse b staat voor de brand van vloeibare stoffen. Hiervoor kunt u gewone poederblussers, sproeischuimblussers en CO2-blussers gebruiken.
  • Brandklasse c staat voor de brand van gassen. Hiervoor kunt u alleen de gewone poederblusser gebruiken.
  • Brandklasse f staat voor de brand van frituurvet en -olie. Hiervoor kunt u alleen een vetblusser gebruiken.

Voor vragen of verzoeken kunt u zowel telefonisch als online bij ons terecht. Ons team van stuk voor stuk gecertificeerde experts staat voor u klaar om uw pand brandveilig te maken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indien u op zoek was naar informatie welke brandblusser aan te schaffen voor welke brandklasse, raadpleeg dan dit artikel: welke brandblusser voor welke brandklasse? Nog niet helemaal zeker welke specifieke brandblusser(s) nodig is/zijn voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op. Royal Safety plaatst voor u de juiste brandblusser, incl. benodigde certificatie voor overheid, brandweer en verzekering, en evt. met onderhoudscontract zodat u helemaal geen omkijken meer heeft.

Het maakt niet uit wat voor soort brand er is, preventief brandvertragend impregneren is altijd een goed idee. Royal Safety kan u hiermee tevens van dienst zijn, voor in principe vrijwel ieder type materiaal of omgeving, lees meer over onze brandvertragend impregneren diensten.  

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in