Skip to the content

Waarborg uw bedrijfscontinuïteit

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor brandveiligheid. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Brandvertragend impregneren hout, riet, gordijnen, meubels, matras, plastic, textiel, wol en meer.
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

brandvertragend impregneren beoordelingen


Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandvertragend impregneren

Brandvertragende impregneermiddelen zijn vloeistoffen die het brandproces vertragen en die vlam overdracht voorkomen. Materialen vatten minder snel vlam na het brandvertragend impregneren van deze producten. Het brandvertragend impregneren van producten is totaal onschadelijk en ongevaarlijk voor uw gezondheid en het milieu. Deze producten hebben niet tot nauwelijks nadelige invloed op de eigenschap van het materiaal en geven geen vlekken. 

Brandvertragend impregneren kunnen wij ook op locatie zelf doen. Indien het impregneren door een van onze medewerkers is uitgevoerd ontvangt u van ons een ondertekend Certificaat van Behandeling voor inzage voor o.a. brandweer, gemeente en/of verzekering.​​

Brandvertragend impregneren Flame Fix impregneermiddelen

Feest versiering, feestkleding, tafelkleden, gordijnen, tapijten en meubel stoffering zijn veelal gemaakt van materialen die snel vlam kunnen vatten. Dit kan zeer gevaarlijke situaties tot gevolg hebben.

Royal Safety heeft speciaal samen met Flame fix voor verschillende producten een impregneermiddel ontwikkelt.

Brandvertragend impregneren met Flame fix Royal Safety impregneermiddelen kan gedaan worden bij verschillende producten, een aantal van deze producten zijn: Hout, riet, stro en zachtboard plafonds maar ook voor natuurlijke vezels zoals textiel & decoratiemateriaal karton, papier en stoffen (onder andere: jutte, linnen, katoen) maar we hebben ook een impregneermiddel speciaal voor kunst en meng vezels, die maakt weer de volgende stoffen brandvertragend: polyester, polyamide en viscose. Waaronder bijvoorbeeld: Woning textiel, Tapijten, Vlaggen, Kleding.'

Brandbeveiliging moet u altijd in orde hebben, niet alleen voor u zelf maar ook voor uw medehuurders, werknemers en klanten. Al onze producten voldoen aan de hoogste eisen voor milieu en brandveiligheid. De meeste normen gebruikt in Europese landen zijn per 2009 gewijzigd naar Europese normen die in alle EU-landen worden toegepast.

  • Voor hout en plaat materialen is dat gewijzigd van NEN 6065 / NEN 6066 naar EN 13501-1
  • Voor rieten daken is gewijzigd van NEN 6063 naar ENV 1187

Hieronder vindt u de soorten impregneermiddelen:

Flame Fix® brandvertragend impregneer middel voor Textiel:

Flame Fix® IMN 120 voor textiel is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijk vloeistof voor het vlam vertragend impregneren van papier, karton en stoffen tot 70% synthetisch / 30% natuurlijke vezels. Na het impregneren voldoen deze materialen aan de norm ISO 6940 & 6941 en de nieuwe Europese normen (NEN) 1101 & 1102.

Flame Fix® IMS 433T is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijk vloeistof voor o.a. het vlam vertragend impregneren van stoffen met meer dan 70% synthetische vezels, zoals polyester, polyamide en viscose. Na het impregneren voldoen deze materialen aan de norm ISO 6940 & 6941 en de nieuwe Europese normen (NEN) 1101 & 1102.

Flame Fix® IMS 433P is een ongevaarlijke en kleurloos product dat bestaat uit een combinatie van een coating en een vlamvertrager voor het vlam vertragend behandelen van synthetische stoffen en moeilijk absorberende materialen. Hierbij kunt u denken aan kunststof planten / bloemen en synthetische materialen voor o.a. decoratie gebruik. Na het impregneren voldoen deze materialen/stoffen aan de norm ISO 6940 & 6941 en de nieuwe Europese normen (NEN) 1101 & 1102.

Flame Fix®  brandvertragend impregneer middel voor Hout:

Flame Fix® IMW 475 is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product speciaal ontwikkeld voor het vlam vertragend maken van onbehandeld hout, riet, stro en zachtboard plafonds. Na de behandeling met Flame Fix® IMW 475 voldoen de meeste houtsoorten aan de norm (NEN) 6065 klasse 2

Flame Fix® IMW 475PA is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product speciaal ontwikkeld voor het vlam vertragend maken van parket. Na de behandeling met Flame Fix® IMW 475PA voldoen de meeste parket houtsoorten aan de norm (NEN) 6065 klasse 2

Flame Fix® IMW 475HP is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product speciaal ontwikkeld voor het vlam vertragend maken van onbehandeld hout, riet, stro en zachtboard plafonds. Na de behandeling met Flame Fix® IMW 475HP voldoen de meeste houtsoorten aan de norm (NEN) 6065 klasse 2

Flame Fix® brandvertragend impregneer middel voor Kerstboom:

Flame Fix® KST1 en KST3 is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijk vloeistof voor het vlam vertragend impregneren van kerstbomen en versieringen. Na het impregneren voldoen deze materialen aan de norm ISO 6940 & 6941 en de nieuwe Europese normen (NEN) 1101 & 1102.

Flame Fix® brandvertragend impregneer middel voor Riet & Stro:

Flame Fix® TR1 is een brandvertragend product dat het ‘vlampunt’ van een rieten dak zodanig verhoogt dat na behandeling de kans op het uitbreken van brand door vlieg vuur nauwelijks groter is dan bij een traditioneel pannendak. Mede hierdoor voldoet dit product als eerste in Europa aan de norm ENV 1187, voor rieten en stro daken.

Flame Fix® IMW 475 is een ongevaarlijk en gebruiksvriendelijk product speciaal ontwikkeld voor het vlam vertragend maken van onbehandeld hout, riet, stro en zachtboard plafonds. Na de behandeling met Flame Fix® IMW 475 voldoen de meeste houtsoorten aan de norm (NEN) 6065 klasse 2

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in