Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor brandveiligheid. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Brandvertragend impregneren hout, riet, gordijnen, meubels, matras, plastic, textiel, wol en meer.
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

hout brandvertragend impregneren beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandvertragend impregneren hout

Er zijn weinig dingen die zoveel schade aan kunnen richten binnen een huis of bedrijf als een brand. Wanneer er eenmaal een brandhaard is, zal deze zich vaak snel ontwikkelen waardoor andere ruimtes ook in lichterlaaie komen te staan. Zit het echt tegen en staat de wind verkeerd, dan is er ook een groot gevaar voor de omliggende gebouwen. Door de jaren heen zijn er verschillende manieren ontwikkeld om ons beter te wapenen tegen brand. Zo zijn er rookmelders en brandblussers en maken de wetten rond de aanleg van noodverlichting het mogelijk om de aanwezigen in veiligheid te brengen. Maar dit zijn maatregelen die pas toegepast kunnen worden wanneer er al brand is. De andere kant van het verhaal is de brandpreventie, oftewel alle middelen die een uitslaande brand kunnen voorkomen of vertragen.

Brandvertragend impregneren: Hout heeft eigen spelregels

In Bouwbesluit 2012 staan de regels rond brandvertraging. Hierin staat dat dat alle openbare ruimtes en vluchtroutes behandeld moeten zijn met een brandvertragende substantie om zo de kans op uitslaande brand te verminderen en de aanwezigen de optimale mogelijkheid te bieden om veilig buiten te komen. Deze brandvertraging wordt vaak verward met brandwerendheid. Het verschil is simpel:

  • Brandvertragend is een eigenschap die aan materiaal toegewezen wordt
  • Brandwerendheid is een eigenschap die aan een constructie toegewezen wordt (voorbeeld: De brandwerendheid van een muur wordt aangegeven in het aantal minuten dat nodig is voor een brand om aan de andere kant van de muur te kunnen komen)

Bij hout moet goed opgelet worden met welk middel het behandeld wordt. In vochtige ruimtes kan het hout niet met standaard impregnatiemiddel behandeld worden, omdat dit middel daar waterdampbestendig moet zijn om te kunnen werken op langere termijn. Hout dat buiten gebruikt wordt, moet op zijn buurt bestand zijn tegen verwering, om de levensduur te kunnen garanderen.

Een ander punt van aandacht is het feit dat testen en rapporten over de brandvertraging van hout geen rekening houden met de levensduur van het behandelde hout. Het is dus verstandig om zelf goed na te denken over de eisen die gesteld moeten worden en welk materiaal de beste keuze is. Daarnaast zijn er ook verschillende behandelingsmethodes: Sprayen, impregneren onder druk, onderdompeling en rollen. Kies altijd de manier die past bij het hout en het impregnatiemiddel.

Royal Safety staat voor u klaar

Royal Safety is al jaren een ervaren en betrouwbare partner op het gebied van alle veiligheid voor huizen, gebouwen en bedrijfspanden. Wij zijn gespecialiseerd in brandbeveiliging en zijn altijd op de hoogte van de huidige eisen en maatstaven die aangehouden worden. Brandvertragend impregneren van hout is ons dan ook op het lijf geschreven en wij kunnen de werkzaamheden van u overnemen. Wij kunnen bij u op locatie langskomen om uw hout brandvertragend te impregneren. heeft u liever advies en de producten geleverd hebben voor de behandeling, ook dan kunt u contact met ons opnemen zodat wij u verder kunnen helpen. Royal Safety is de servicepartner waarmee u meer kunt bereiken en waarmee u zeker weet dat het helemaal goed zit met de veiligheid van uw woning of bedrijf.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in