Skip to the content

Brandwerend impregneren textiel

Heeft u er weleens bij stilgestaan hoeveel textiel u in uw huis of bedrijf heeft hangen of liggen? In de meeste huizen en bedrijven zijn gordijnen te vinden, soms voor de sier en soms gewoon om de holle klanken uit de ruimtes te halen. Veel banken en stoelen zijn ook bekleed met textiel en de kans is groot dat u ook op andere plekken textiel in de ruimtes heeft. Dat kan bijzonder fraai zijn, maar voor de brandveiligheid is het niet heel bevorderlijk. U hoeft niet direct te beginnen met het verwijderen van al het textiel aangezien brandwerend impregneren textiel gewoon veiliger zal maken waardoor het risico bij een brand ineens een stuk kleiner zal zijn.

Flame Fix - brandvertragend impregneermiddel voor textiel

Royal Safety maakt gebruik van de beste middelen om te impregneren, omdat veiligheid voor alles gaat. Zo gebruiken wij Flame Fix, een vloeistof die brandvertragend werkt en die ongevaarlijk is. Impregneren met Flame Fix zorgt ervoor dat papier, karton en stoffen tot 70% synthetisch en 30% natuurlijke vezels voldoen aan de normen NEN 1101 en 1102, en aan de ISO-normen 6940 en 6941.

Er zijn verschillende samenstellingen. Zo gebruiken wij Flame Fix IMN 120, Flame Fix IMS 433T en Flame Fix 433P. De 433T kan gebruikt worden voor stoffen met meer dan 70% synthetische vezels. De 433P is speciaal ontwikkeld voor materialen die minder goed vloeistoffen opnemen en die daardoor moeilijker te impregneren zijn.

Royal Safety denkt graag met u mee. Daarom impregneren wij ook in bejaardencentra, scholen, feestzalen, hotels en theaterzalen. Bij evenementen kunnen we advies op maat bieden en de impregnatie van de gevaarlijke stoffen voor u verrichten.

Na het impregneren krijgt u uiteraard een certificaat van behandeling!

Brandwerend impregneren: Textiel behoudt kleur en vorm

Bij het brandwerend impregneren van textiel is het belangrijk om goed op te letten. Er zijn goedkopere middelen op de markt die beweren dat zij het beste resultaat leveren op het gebied van de brandveiligheid. Dat kan wel kloppen, maar voor het textiel zijn zij een complete ramp. De goedkopere middelen vervormen het textiel en vaak is er ook sprake van verkleuring van het materiaal. Die mooie sierlijke gordijnen die u had hangen, zijn dan wel brandwerend gemaakt, maar de kans is klein dat u deze laat hangen wanneer zij van donkerblauw naar grijs zijn verkleurd na het brandwerend impregneren. Textiel heeft bepaalde eigenschappen en daar moet rekening mee gehouden worden. Daarom doet u er verstandig aan om te kiezen voor kwaliteit. Heeft u bijzonder veel textiel dat allemaal behandeld moet worden, dan kunt u contact opnemen met Royal Safety zodat we u met raad en daad bij kunnen staan.

Wanneer het textiel brandwerend geïmpregneerd is, zal het veel minder snel vlam vatten tijdens een brand. Is het textiel goed behandeld en is het middel goed doorgedrongen in de vezels, dan is de kans bijzonder klein dat het textiel zal werken als brandversneller, wat in situaties met onbehandeld textiel wel vaak het geval is. Heeft u ooit geprobeerd om een shirt te verbranden en schrok u van de snelheid waarmee het hele shirt in de brand stond, dan weet u precies wat er bedoeld wordt. Onbehandeld textiel is brandgevaarlijk, waar behandeld textiel juist de verspreiding van een brand kan afremmen.

Kies voor kwaliteit

Op het moment dat u aan het werk gaat met de brandbeveiliging en inbraakbeveiliging van uw huis, bedrijf of pand, dan is het een goed moment om te kiezen voor kwaliteit. Brandwerend impregneren van textiel hoeft bijvoorbeeld maar eenmaal goed te gebeuren om er vervolgens een langere tijd niet naar om te hoeven kijken. Hetzelfde geldt voor de inbraakbeveiliging. Wilt u zeker weten dat het goed geregeld is met de veiligheid en wilt u alleen advies krijgen van de mensen die jarenlang in het vak meelopen en echte experts zijn, dan neemt u vandaag nog contact op met Royal Safety zodat wij u verder kunnen helpen met het maatwerk waar wij bekend om staan.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in