Skip to the content

Veilige feestdagen

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor brandveiligheid, met name tijdens de feestdagen. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij impregneren kerstbomen en andere versieringen op locatie en incl. certificaat, o.a. voor de volgende organisaties en situaties:

  • Bedrijven
  • Scholen en universiteiten
  • Evenementen en gala's
  • Kerken
  • Gemeentes

Altijd inclusief:

  • Certificering (voor de wet én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

brandvertragend impregneren kerstboom


Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Kerstboom impregneren

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar we zijn ons niet altijd even goed bewust van hoe klein dit hoekje soms kan zijn. Heeft u weleens een huis gezien waar een emmer water of een brandblusser naast een kerstboom geplaatst was, om een eventuele brand te kunnen blussen? Het idee is natuurlijk goed, maar wie ooit een kerstboom in de brand gestoken heeft, weet dat dit een zinloze aanpak is. Wanneer u een aansteker onder een droge kerstboom houdt, zullen de vlammen binnen dertig seconden de bovenkant van de boom bereikt hebben, waar normaal gesproken uw plafond zit. Aangezien de kerstboom langere tijd in huis blijft staan in de meeste huishoudens, is de boom bijzonder droog en deze zal dan ook zonder enige probleem vlam kunnen vatten. De kerstboom impregneren is een betere oplossing dan het plaatsen van een brandblusser. Wanneer de boom eenmaal begint te branden, bent u namelijk al te laat.

Wij impregneren vooral kerstbomen op locatie, bij openbare ruimtes, gemeentes, kerken, tuincentrum, scholen. Wij hebben een brandvertragend middel dat speciaal gemaakt is voor kerstbomen. Wij kunnen bomen van alle lengtes brandvertragend impregneren. Ons impregneermiddel is niet schadelijk en heeft alle testen doorstaan. Wij hebben een goedkeuring op onze impregneermiddelen. Flame Fix KST1 en KST3 zijn ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistoffen voor het vlam vertragend impregneren van kerstbomen en versieringen. Na het impregneren voldoen deze materialen aan de norm ISO 6940 & 6941 en de nieuwe Europese normen (NEN) 1101 & 1102. Ook impregneren we stro.

Kerstboom en kerstversieringen impregneren

De kerstboom is het centrale punt tijdens de feestdagen. Vaak staat er een gemakkelijke stoel voor opa of oma naast en liggen er cadeautjes onder de boom. De boom wordt meestal in een hoek van de kamer geplaatst, zodat deze niet omver gelopen wordt. Alle voorgaande uitgangspunten zorgen ervoor dat een brandende kerstboom het hele huis binnen korte tijd in een vuurzee kan veranderen. De kerstboom impregneren is daarom een oplossing die we steeds vaker terug zien komen. Wordt de kerstboom en kerst versiering behandeld met brandvertragend middel, dan zullen deze minder snel vlam vatten. Begint het toch te branden, dan zal dit veel minder snel gaan dan bij een onbehandelde kerstboom. In zulke gevallen is een brandblusser dus wel zinvol.

De betere impregnatiemiddelen zullen er echter voor zorgen dat de kerstboom nauwelijks vlam kan vatten. Op die manier kunnen de feestdagen ook echt een gezellig feest blijven. U zal namelijk niet de eerste zijn die de feestdagen noodgedwongen ergens anders moet vieren omdat de kerstboom letterlijk roet in het eten gegooid heeft.

Zelf een kerstboom brandvertragend impregneren?

Een kerstboom impregneren kunt u zelf. Wanneer u het juiste impregnatiemiddel gevonden heeft, kunt u zelf aan de slag met de behandeling van de boom. Let erop dat u alle delen van de boom bereikt met het verspreiden van het brandvertragende middel. Mist u meer dan de helft van de boom, dan is de hele aanpak zinloos. U kunt het beter aan de professionals over laten zij hebben de jaren lange ervaring in het brandvertragend impregneren van de kerstboom of de versieringen die daar bij horen. Zij kunnen ook goed op locatie kijken waar de verdere gevaren zitten en dit mee behandelen of u hier goed adviseren. 

Toch zelf aan de slag? Royal Safety heeft de kennis en producten in huis waar u direct mee aan de slag kunt. Wij hebben ook brandblussers die in huis  of bedrijf opgehangen of onderhouden kunnen worden om beginnende branden snel te blussen. Bij Royal Safety vind u alles wat u nodig heeft om de brandveiligheid in uw bedrijf en huis te vergroten, onder andere door de kerstboom brandvertragend te impregneren.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in