Skip to the content

Brandmanchet

Hecht u veel waarde aan de brandbeveiliging in uw bedrijf of pand? Heeft u aan noodverlichting en rookmelders gedacht en heeft u zelfs brandscheidingen in uw gebouw aangebracht zodat het vuur minder snel van de ene ruimte naar de andere ruimte kan komen? Dan bent u een van de weinigen die zich echt goed bewust is van de gevaren en risico's tijdens een brand, maar de kans is groot dat u alsnog een punt vergeten bent dat van groot belang is. Zeker binnen industriële panden zijn brandmanchetten geen overbodige luxe. Hoeveel brandwerend materiaal u ook gebruikt en hoe goed de brandscheidingen mogen zijn, zonder brandmanchetten kan de brand nog steeds snel overslaan naar een andere ruimte. Worden er veel gevaarlijke gassen gebruikt, dan is de situatie zonder een brandmanchet levensgevaarlijk.

Wat doet een brandmanchet?

Een brandmanchet wordt geplaatst op een kunststof leiding of buis die door een brandscheiding loopt. Wanneer er een brand uitbreekt en de temperatuur in de ruimte stijgt, zal het grafiet in een brandmanchet uitzetten waardoor de leiding dichtgedrukt wordt. Dit zorgt ervoor dat de brand niet over kan slaan via de verbinding, want dit zou de brandscheiding volkomen nutteloos maken. Een brandmanchet is twee tot vier uur veilig, afhankelijk van het model en de grootte die gekozen wordt. De brandmanchetten worden altijd getest zodat deze aan de NEN-normen voldoen. Let u er vooral op dat deze brandmanchetten ook alle vormen van gas af zullen sluiten die naar de ruimte leiden, of die juist uit de ruimte leiden. Dit zorgt ervoor dat er minder gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, en zorgt er tevens voor dat de brand geen extra zuurstof kan krijgen door de brandscheiding heen.

Hoe legt u brandmanchetten aan?

Het plaatsen van een brandmanchet is werk dat vooral aan experts uitbesteed moet worden. Wordt de brandmanchet niet goed aangebracht, dan wordt de integriteit van de brandscheiding en de brandmanchet aangetast, waardoor er alleen een negatief effect zal ontstaan. De brandmanchet moet met de juiste kit bevestigd worden, moet op de juiste plaats gemonteerd worden en daarnaast moet de integriteit van de brandscheiding intact blijven. Alleen een juiste installatie van de brandmanchetten kan de werking van deze materialen garanderen.

Omdat het werk is dat vooral door experts uitgevoerd moet worden, is het verstandig om een servicepartner in de arm te nemen. Royal Safety is de nummer één servicepartner wanneer het om brandbeveiliging en inbraakbeveiliging gaat. Wij kunnen een analyse maken voor u, waarbij we door kunnen rekenen hoeveel brandmanchetten geplaatst moeten worden en op welke plekken dit moet gebeuren. Wordt de installatie door een ervaren monteur gedaan, dan is de werking van de brandmanchetten altijd optimaal en kunt u zich richten op de overige elementen van de brandveiligheid binnen uw bedrijf of pand. Ook hier kan Royal Safety u bij helpen, aangezien wij jarenlange ervaring hebben met rookmelders, noodverlichtingen, maar ook onderhoud en keuringen. Voor advies, leveringen en inspecties bent u bij ons aan het juiste adres. Veiligheid kan nooit serieus genoeg genomen worden.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in