Skip to the content

Brandveilige doorvoeringen

U denkt dat u alles goed voor elkaar heeft. De muren, wanden en plafonds zijn brandwerend, of zijn behandeld met brandvertragende middelen. Wanneer er brand uitbreekt, weet u zeker dat de brand zich met moeite zal verspreiden, waardoor de brandweer bijkans op tijd zal zijn om veel van uw bedrijf te kunnen redden. Een bijzonder prettig idee, zeker wanneer de noodverlichting in orde is en er genoeg blusmiddelen aanwezig zijn. Voordat u denkt dat u alles op orde heeft: Lopen er kabels, buizen of leidingen door de muren, plafonds en vloeren heen die van de ene ruimte naar de andere ruimte lopen? Is er niet aan gedacht om hier brandveilige doorvoeringen van te maken, dan is er alsnog een probleem: Uw brandwerend muren, plafonds en vloeren hebben nauwelijks nog effect. De brand zal zich via de doorvoeringen kunnen verspreiden door heel het gebouw.

Brandveilige doorvoeringen maken het verschil

Bij een brand zijn er veel dingen die tegelijkertijd gebeuren. Daarom is het goed om al van tevoren stil te staan bij de risico's en de aanpassingen die gedaan moeten worden. Hangt de noodverlichting goed en voldoet deze aan de eisen? Zijn er genoeg blusmiddelen aanwezig en worden trappen en drempels ook bij stroomuitval verlicht zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren?

Het bovenstaande is meestal prima op orde. Veel eigenaren van gebouwen wijzen ons er ook op dat zij brandwerende middelen gebruikt hebben bij de constructie van het gebouw. Dat is bijzonder positief, want deze brandwerende of brandvertragende middelen kunnen ervoor zorgen dat de schade beperkt blijft. Meestal is de brandweer op deze manier op tijd om de schade te beperken tot een kleinere ruimte. Maar wanneer er beter gekeken wordt naar de muren, vloeren en plafonds, dan blijkt dat er toch iets verkeerd gegaan is.

Brandveilige materialen zijn namelijk alleen brandwerend wanneer zij als geheel de brand kunnen stoppen. Meestal wordt na het plaatsen van de muur of het plafond nog geboord in het materiaal om zo leidingen, kabels en buizen van de ene ruimte door te laten lopen naar een andere ruimte. Dat is noodzakelijk, maar wanneer deze doorvoeringen niet voorzien worden van brandveilige afwerking, ontstaat er een plek in de muur waar de brand zich ook verspreiden kan. Komt de brand hier doorheen, dan zal de brand zich alsnog sneller verspreiden. Lopen deze buizen, kabels of leidingen door heel het gebouw, dan is de kans alsnog groot dat het hele gebouw binnen de kortste keer in lichterlaaie staat.

Brandveilige doorvoeringen aanbrengen

Het aanbrengen van brandveilige doorvoeringen is het werk voor een specialist. Tegelijkertijd is het maatwerk waarbij gekeken moet worden naar de situatie en de oplossing die het best past bij uw bedrijf of gebouw. Royal Safety neemt u dit werk graag uit handen. Wij zijn specialisten op het gebied van brandbeveiliging en inbraakbeveiliging en hebben de kennis en materialen in huis om u binnen de kortste keren uit de brand te helpen.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in