Skip to the content

Brandwerende doorvoeringen afdichten

Brandwerendheid is een belangrijke term bij de brandbeveiliging van uw gebouw. Hoe hoger de brandwerendheid van de verschillende componenten is, hoe langer het zal duren voor een brand over kan slaan naar een andere ruimte. Dit kan minuten schelen, die van groot belang kunnen zijn voor het redden van uw bezittingen en de levens van de mensen die aanwezig zijn op het moment dat er een brand uitbreekt in uw gebouw. Voordat u tevreden bent met de brandwerendheid van de muren, plafonds en vloerdelen in uw bedrijf, is dit een goed moment om eens te kijken naar het aantal doorboringen er verricht zijn en hoeveel kabels, buizen en leidingen door de muren lopen van de ene ruimte naar de andere. Zijn deze wel voorzien van brandwerende afdichtingen? Is dit niet het geval, dan is uw brandwerende muur een stuk minder brandwerend dan u denkt.

Brandwerende doorvoeringen afdichten voor een beter resultaat

Er zijn geen eenduidige richtlijnen en dat zorgt vaak voor onduidelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat zij zeer goed bezig zijn wanneer zij kiezen voor brandwerende of brandvertragende middelen en hoewel dit zeker een goed begin is, mogen de doorvoeringen niet vergeten worden. Wordt dit wel vergeten, dan zal de brand met gemak over kunnen slaan naar andere ruimtes, terwijl dat juist voorkomen had moeten worden. Lopen de kabels of leidingen door heel het gebouw en zijn deze niet brandwerend afgedicht, dan kan binnen de kortste keren brand ontstaan in alle ruimtes van het gebouw. De brandwerende materialen hebben dan niets voor u kunnen betekenen omdat er een fout gemaakt is binnen de constructie. De brandveiligheid kan dan niet meer gewaarborgd worden.

Daarom moeten de doorvoeringen ook brandwerend afgedicht worden. Pas wanneer de doorvoeringen brandwerend afgedicht zijn, kan de brandwerendheid van de muur weer gegarandeerd worden en zal het vuur zich minder snel kunnen verspreiden tijdens een brand. Dat levert u minuten winst op, die de brandweer nodig heeft om ter plaatse te komen en het vuur te bestrijden. Die winst van een aantal minuten kan het verschil zijn tussen een uitgebrande ruimte en een volledig verwoest gebouw. Denkt u hierbij ook aan de mensen die aanwezig zijn in het gebouw zelf. Wanneer deze tien minuten meer hebben om zich in veiligheid te brengen, betekent dit vaak dat er veel minder slachtoffers zijn, waaronder nog veel minder dodelijke slachtoffers.

Brandwerende doorvoeringen afdichten is werk dat op maat geleverd moet worden om het beste resultaat te kunnen krijgen tegen de beste prijs. Daarom schakelen veel bedrijven Royal Safety in, zodat het optimale resultaat behaald kan worden. Royal Safety is uw servicepartner wanneer het op veiligheid aankomt. Wij zijn experts op het gebied van brandbeveiliging, inbraakbeveiliging en arbeidsveiligheid. Wij kunnen advies leveren, maar hebben ook het materialen, de producten en de mensen in huis om direct oplossingen op maat aan te bieden en te installeren, zodat u direct een stuk veiliger bent in uw eigen bedrijf, net als uw bezittingen en mensen.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in