Skip to the content

Brandwerende kit

Er zijn veel dingen die u kunt doen om de brandveiligheid van het gebouw te verhogen. Noodverlichting en rookmelders spelen hier een grote rol bij, maar ook brandblussers en branddekens zijn handige hulpmiddelen om de verspreiding van het vuur te vertragen of volledig tegen te gaan. Toch is er een manier om de brandpreventie nog een extra laag te geven. Dit heeft te maken met de passieve brandbeveiliging. Hieronder vallen de brandwerende materialen die gebruikt worden binnen de constructie van het gebouw. Hoe beter dit in orde is, hoe lastiger het wordt voor een brand om zich te verspreiden door het gebied. Een goed voorbeeld van passieve brandbeveiliging is het gebruik van brandwerende kit.

Het nut van brandwerende kit

Brandwerende kit is natuurlijk geen manier om een brand te blussen. Het is ook geen enkele garantie dat het gebruiken van brandwerend kit ervoor zal zorgen dat de brand zich niet zal verspreiden. Het is echter wel zo dat de brandwerende kit veel langer bestand zal zijn tegen de vlammen en de hitte, waardoor het vuur veel minder snel door kan dringen naar andere ruimtes. Is de deur of muur zelf ook brandwerend, of behandeld met brandvertragend middel, dan kunnen hier minuten gewonnen worden omdat de brand niet snel over kan slaan naar de rest van het gebouw. In die tijd kan de brandweer aanrukken om de brand te bestrijden. Op die manier is de brandwerende kit belangrijk, want het kan het verschil maken tussen een uitgebrande ruimte en een compleet uitgebrand bedrijf.

Het is wel verstandig om de brandwerende kit te gebruiken in combinatie met andere brandwerende materialen. Wanneer de deuren niet brandwerend zijn, zal brandwerende kit wel een positief effect hebben omdat de kit zelf niet direct zal branden, maar verder zal het te weinig effect hebben. Dit gaat uiteraard niet op wanneer u machines, haarden of andere warmtebronnen af wilt sluiten met de kit.

De voordelen van passieve brandbeveiliging

Op het moment dat er een brand uitbreekt, zijn er veel mechanische systemen die aan het werk gaan. Ook zijn er vaak genoeg blusmiddelen en mogelijkheden voorhanden om de brand te vertragen. Maar passieve brandvertraging is er altijd. Niet alleen wanneer er mensen zijn om de blusmiddelen te pakken en niet alleen wanneer er genoeg water is en alle accu's van de noodverlichting goed genoeg opgeladen zijn. Daarom is passieve brandbeveiliging in de vorm van brandwerend of brandvertragend materiaal een goede basis om de veiligheid van uw bedrijf of gebouw echte te verhogen.

Dat is echter een lastige klus wanneer u niet weet waar u moet beginnen en wat verstandig is bij het gebruiken van de materialen. Daarom schakelen veel bedrijven Royal Safety in. Wij kunnen u van advies voorzien, maar kunnen ook de materialen leveren zoals de brandwerende kit. Daarnaast kunnen we u helpen met de brandbeveiliging in uw bedrijf op de manieren die u graag wilt en op de manieren die verplicht zijn bij wet. U kiest voor Royal Safety wanneer u veiligheid, gemak en een betrouwbare partner wilt hebben.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in