Skip to the content

Koolmonoxidemelders

Koolmonoxidemelders helpen een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Koolmonoxide is een zeer gevaarlijk gas en bovendien zowel onzichtbaar als smaak- en reukloos. Dat betekent dat we het als mensen niet kunnen herkennen. Om er zeker van te zijn dat het niet vrij komt bij onvoldoende verbranding hebben we daar een koolmonoxidemelder voor nodig. U zorgt er met een dergelijke melder voor dat u een vergiftiging of zelfs overlijden kunt voorkomen. Koolmonoxide kan op verschillende plaatsen in huis of op kantoor ontstaan, bijvoorbeeld bij geisers en gashaarden, maar ook in de CV-ruimte.

Jaarlijks overlijden in Nederland vijf tot tien personen door een vergiftiging met CO. Verder zijn er circa 200 ziekenhuisopnamen en enkele honderden gewonden die op de spoedeisende hulp terechtkomen als gevolg van koolmonoxidevergiftiging (CO- vergiftiging) (Onderzoeksraad voor Veiligheid, 2015). De CO-vergiftiging vindt voornamelijk plaats in de woonomgeving, bijvoorbeeld door een defect in een cv-ketel, geiser of kachel of door een defect in de afvoer van rookgassen (NVWA, 2015).

Soorten koolmonoxidemelders
Wij hebben in ons assortiment diverse soorten melders:

  • 230 volt melders
  • 3 volt melders
  • 3 volt melders met display
  • 3 volt combi melders
  • 3 volt lithium batterij melders​

Royal Safety verkoopt alleen de beste koolmonoxidemelders omdat wij veiligheid en kwaliteit   het belangrijkste vinden.

​Waar moet ik een koolmonoxidemelder plaatsen?
CO-melders moeten geplaatst worden in ruimtes met verbrandingsapparaten en in ruimtes waar mensen het meest verblijven. Er zijn twee geschikte locaties om CO-melders op te hangen, afhankelijk van de ruimte die het betreft:

Aan het plafond:
In ruimtes met een CO-bron en andere ruimtes waarin koolmonoxide zich nog in de hete verbrandingsgassen bevindt moet de melder aan het plafond komen te hangen. De melder moet binnen 1 tot 3 meter van het verbrandingsapparaat, minimaal op 30 centimeter van muren worden gemonteerd en bij voorkeur in het midden van de ruimte. Wanneer de melder in een ruimte met mogelijk hete verbrandingsgassen echter op een muur wordt bevestigd, moet deze op minimaal 15 centimeter tot maximaal 80 centimeter van het plafond komen en hoger worden gemonteerd dan in de ruimte aanwezige verbindingen met aangrenzende ruimten (zoals deur- en raamopeningen). De melder moet uit de buurt van luchtinlaten of luchtuitlaten worden gemonteerd. 

Aan de wand, op ademhoogte of hoger: In ruimtes anders dan waar zich een brandstof verbrandend apparaat bevindt en waarin mensen verblijven, moet een melder aan de wand minimaal op ademhoogte worden geplaatst. In ruimtes op afstand van de bronruimte heeft de hoogte waarop de melder geplaatst wordt namelijk geen significante invloed op de werking hiervan en is het zinvol de melder op een hoogte te plaatsen die voor de mens het grootste gevaar oplevert.
CO-detectie is niet effectief wanneer de melders geplaatst worden op lager gelegen verdiepingen dan waar een mogelijke bron zich bevindt. Ook bij gesloten deuren tussen de melder en de mogelijke bron kunnen personen die zich dichter bij de bron bevinden dan de CO-melder, ernstig in gevaar worden gebracht aangezien de CO eerder bij de personen komt dan bij de CO-melder. ​

De voordelen van Royal Safety
​Royal Safety verzorgt ook de montage van koolmonoxidemelders bij u op locatie.
​Voor meer informatie of vrijblijvend advies kunt u ook telefonisch of per E-mail contact met ons opnemen.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in