Skip to the content

NEN 2555 draadloos koppelbaar

NEN 2555 draadloos koppelbaar zijn rookmelders die voldoen aan alle eisen die geschreven zijn in NEN 2555 en draadloos koppelbaar zijn. Waarom zou een rookmelders volgens NEN 2555 draadloos koppelbaar moeten zijn?

NEN 2555 draadloos koppelbaar: in welk geval rookmelders koppelen?

Rookmelders zouden volgens NEN 2555 draadloos koppelbaar moeten zijn om voldoen aan de eis van het geluidsniveau. Deze stelt dat in elke verblijfsruimte een alarmsignaal hoorbaar moet zijn met minimaal 65 dB(A). Voor slaapruimtes moet dit minimaal 75 dB(A) zijn. Het geluidsniveau voor deze eis moet in het midden van een ruimte gemeten worden, 1.5 meter boven de vloer en met alle ramen en deuren gesloten.

Als hierbij niet aan de minimale geluidseis voldaan wordt, kan dit betekenen dat één of meerdere extra rookmelders geïnstalleerd moeten worden. Als dit het geval is, moeten deze rookmelders volgens NEN 2555 draadloos koppelbaar kunnen zijn. Hiermee gaan de rookmelders gezamenlijk af als een van de rookmelders rook detecteert. Dit zorgt ervoor dat in elke ruimte van een woonfunctie het alarmsignaal goed te horen is. Hierdoor kunnen alle inwoners op tijd gealarmeerd worden en veilig het pand verlaten. Het zou dramatische gevolgen kunnen hebben als in een van de kamers van uw woning het alarmsignaal niet goed hoorbaar is en iemand daardoor niet doorheeft dat een brand is uitgebroken. Om dit te voorkomen, is NEN 2555 in leven gebracht. De geluidseis van het alarmsignaal is slechts één van de voorschriften, wat is de rest?

NEN 2555 draadloos koppelbaar: de andere NEN 2555-voorschriften

Dat rookmelders volgens NEN 2555 draadloos koppelbaar moeten zijn in sommige gevallen is een belangrijk onderdeel, maar is niet het enige dat in NEN 2555 behandeld wordt:

  • Rookmelders moeten voldoen aan de eisen van NEN-EN 16404.
  • Rookmelders moeten aangesloten zijn op een secundaire energievoorziening. Deze secundaire voorziening moet alle taken van de primaire energievoorziening op zich kunnen nemen als de primaire energiebron weg zou vallen.
  • De primaire energievoorziening moet zodanig aangesloten zijn dat tussen de rookmelder en de groepsschakelaar geen contactdoos, schakelaar of scheider aangesloten is.
  • De rookmelder mag in woonfuncties niet een ioniserende rookmelder zijn.
  • De rookmelder moet gebruikmaken van het optische meetprincipe.

Deze eisen zijn er om ervoor te zorgen dat overal waar het nodig is in een woning goed werkende rookmelders zijn. U wilt natuurlijk liever niet aan brand denken, maar toch kan het voorkomen en dan is het absoluut essentieel dat uw rookmelders goed werken en aan deze voorschriften voldoen.

Royal Safety helpt u met rookmelders NEN 2555 draadloos koppelbaar

Zoekt u rookmelders conform NEN 2555 draadloos koppelbaar zodat uw pand een veiligere plek wordt voor alle bewoners? Weet u niet precies welke rookmelders aan alle eisen voldoen of welke rookmelders het best zijn voor uw woonsituatie? Gelukkig weten wij van Royal Safety dat wel.

Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf met een oog voor klantenservice. Wij weten dat brandveiligheid een ingewikkeld onderwerp is voor velen en daarom zorgen wij ervoor dat u met Royal Safety altijd weet waar u aan toe bent. Bij ons bent u ervan verzekerd dat u geen nare verrassingen zult krijgen en dat uw rookmelders goed werken en op de nodige locaties hangen. Rookmelders leveren en installeren is een belangrijk en precies werk, laat het dus aan Royal Safety over.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in