Skip to the content

NEN 2555 rookmelders

Bent u op zoek naar informatie over NEN 2555 rookmelders? Weet u alles al over NEN 2555 rookmelders maar wilt u ze zelf in huis halen, ze laten installeren of controleren? Bij ons bent u in alle gevallen aan het juiste adres. Rookmelders zorgen ervoor dat uw woning een veiligere plek is voor iedereen. Waarom ze zo belangrijk zijn en wat de voorschriften precies inhouden, dat leest u hier. Maar eerst, waarom laat u een naar onderwerp als brandpreventie niet over aan experts met jarenlange ervaring?

Royal Safety: installatie, controle en onderhoud van NEN 2555 rookmelders

Rookmelders die zich houden aan NEN 2555 zijn een grote aanwinst voor de brandveiligheid van uw pand. Wilt u in plaats van het zelf lezen van informatie, liever direct naar een expert stappen? De monteurs van Royal Safety staan online of per telefoon voor u klaar om al uw vraagstukken te beantwoorden. Ook kan een monteur langskomen om alles van A tot Z voor u te regelen.

We snappen het, er heerst veel onduidelijkheid over de regels en voorschriften van brandveiligheid. Wat heeft u nu eigenlijk nodig in uw situatie? Wat is de beste keuze, waar kunt u dit vinden en hoe installeert u het? Royal Safety helpt u met al deze aspecten. Levering, installatie, controle en onderhoud van NEN 2555 rookmelders is slechts een klein aantal van de dingen waar wij van Royal Safety bij kunnen helpen.

Wij zijn experts op alle gebieden van brandveiligheid. Draagbare blusmiddelen, droge blusleiding, u noemt het. Niet alleen kunt u op onze site veel informatie vinden over al deze onderwerpen, ook helpen wij u graag bij het verzorgen van uw brandveiligheid. Met onderhoudscontracten nemen wij u al uw zorgen uit handen en regelen wij installatie, controle en onderhoud zonder dat u er nog aan hoeft te denken.

Op deze manier kunt u verder met uw dagelijkse gang van zaken zonder u te hoeven richten op alle kleine lettertjes van brandveiligheid. Royal Safety regelt het allemaal voor u en u kunt er gerust op zijn dat alles in orde is. Na afloop van een installatie of keuring krijgt u van ons zelfs een certificaat voor extra geruststelling.

NEN 2555 rookmelders: waarom?

NEN 2555 rookmelders zijn belangrijk omdat een mens eventuele rook niet altijd op tijd opmerkt. Rook kan al snel voor desoriëntatie zorgen doordat de rook erg dik is en het zicht verminderd wordt, maar vooral is het zo dat rook levensgevaarlijk is omdat een mens al binnen enkele minuten kan stikken als gevolg van het inademen van rook.

NEN 2555 rookmelders: de belangrijkste voorschriften kort opgesomd

NEN 2555 stelt enkele eisen aan rookmelders in woonfuncties, namelijk:

  • NEN 2555 rookmelders moeten in elke verblijfsruimte goed hoorbaar zijn. Als dit niet het geval is, moeten ze koppelbaar zijn om toch aan de minimale geluidseis te voldoen.
  • NEN 2555 rookmelders moeten aangesloten zijn op een secundaire energievoorziening die de taken van de primaire energievoorziening over kan nemen als deze weg zou vallen.
  • NEN 2555 rookmelders mogen niet ioniserend zijn en moeten gebruikmaken van het optische meetprincipe.

Dit zijn niet alle voorschriften en er zijn meer details, hiervoor verwijzen we u graag naar onze andere informatie over NEN 2555. Aarzel vooral niet om bij vragen of verzoeken contact op te nemen met Royal Safety, onze gecertificeerde experts staan voor u klaar.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in