Skip to the content

Rookmelders conform NEN 2555

Rookmelders conform NEN 2555 zijn een goede aanwinst voor de brandveiligheid van elk pand. U kunt er alles aan doen om uw woning een veiligere plek te maken, maar toch kan het gebeuren dat er een brand uitbreekt. Als dit het geval is, is het belangrijk dat iedereen in de woning zo snel en duidelijk mogelijk gealarmeerd wordt. Rookmelders conform NEN 2555 helpen hierbij en vergroten de kans dat alle bewoners tijdig en veilig het huis kunnen verlaten.

NEN 2555 gaat over de voorschriften voor rookmelders die gebruikt worden in woonfuncties. Hierin staat informatie over de aansluiting op de energievoorziening, een secundaire voorziening, de koppelbaarheid van rookmelders en het geluidsniveau waarmee het alarm te horen moet zijn in elke ruimte.

Zoekt u rookmelders conform NEN 2555? Royal Safety helpt u hier graag mee.

Rookmelders conform NEN 2555 bij Royal Safety: levering, installatie en controle

Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf en helpt u aan rookmelders conform NEN 2555 te komen, maar dat is niet alles. Ook voor installatie, controle en onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Rookmelders blijven namelijk helaas niet altijd even goed werken. Aangezien ze zo'n belangrijk onderdeel zijn van de veiligheid van uw woning, is het niet onverstandig om uw rookmelders regelmatig te (laten) controleren.

Wij van Royal Safety hebben met onze jarenlange ervaring weet van alles dat ook maar met brandveiligheid te maken heeft. Daarom bent u bij ons aan het juiste adres voor al uw vraagstukken. Online of telefonisch staat ons deskundige team voor u klaar. Als u dat liever heeft, is het ook mogelijk voor een van onze monteurs om langs te komen en alles persoonlijk na te gaan. Na afloop krijgt u van ons een certificaat, zodat u zeker weet dat alles in orde is.

Dankzij ons beleid van topkwaliteit service en onze expertise op het gebied van brandveiligheid, garanderen wij dat we ook uw woning een veiligere plek kunnen maken. Rookmelders conform NEN 2555 zijn een goede start, maar er is meer dat u kan doen. Aarzel dus vooral niet om contact op te nemen met ons team van gecertificeerde experts en dan helpen wij u graag.

Wat zijn rookmelders conform NEN 2555?

Het gaat hier om rookmelders die voldoen aan de eisen die gesteld worden in NEN 2555. Hieronder zullen we een kort overzicht plaatsen:

  • Rookmelders conform NEN 2555 moeten koppelbaar kunnen zijn in het geval dat niet in elke verblijfsruimte het alarmsignaal hoorbaar genoeg is (65 dB(a) in normale verblijfsruimtes en 75 dB(A) in bedruimtes).
  • Rookmelders moeten niet-ioniserend zijn en moeten gebruikmaken van het optische meetprincipe.
  • Rookmelders moeten voorzien zijn van een secundaire energievoorziening, voor het geval de primaire energievoorziening weg zou vallen.
  • De rookmelder moet direct aangesloten zijn op de eindgroep en er mag tussen de groepsschakelaar en de rookmelder geen scheider, schakelaar of contactdoos aangesloten zijn.

Royal Safety helpt u graag bij het uitkiezen en installeren van uw rookmelders conform NEN 2555. Als het om brandveiligheid gaat, is het wel zo prettig om dit over te laten aan expert. Laat Royal Safety u helpen.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in