Skip to the content

Rookmelders NEN 2555 kamerverhuur

Rookmelders NEN 2555 kamerverhuur zijn van toepassing op elke woonfunctie waar kamerverhuur plaatsvindt, of zoals het officieel wordt genoemd: kamergerwijze verhuur.

Rookmelders NEN 2555 kamerverhuur: wanneer gelden deze regels?

Kamergewijze verhuur vindt plaats als in een woonfunctie zich vijf of meer wooneenheden bevinden die afzonderlijk bewoond worden. Dit gaat dan om de bedoeling van de huidige eigenaar en niet om de oorspronkelijke bestemming. Een wooneenheid is uit te leggen als een deel van een woonfunctie dat afzonderlijk bewoond wordt. Let op dat een wooneenheid uit meer dan één kamer kan bestaan en door meerdere mensen bewoond kan worden.

Als u aan het bovenstaande criterium voldoet, geldt voor uw pand het principe van kamergewijze verhuur en heeft u rookmelders NEN 2555 kamerverhuur nodig.

Rookmelders NEN 2555 kamerverhuur: hoeveel rookmelders nodig?

Als een verblijfsruimte niet als een brandwerend subcompartiment geldt (wat wil zeggen dat het minimaal dertig minuten duurt voordat een brand buiten de verblijfsruimte treedt), heeft elke verblijfsruimte rookmelders NEN 2555 kamerverhuur nodig. U kunt hierbij dan denken aan de apart verhuurde kamers, maar ook de gezamenlijke woonkamer telt bijvoorbeeld als een verblijfsruimte.

Nou is het ook nog zo dat op de gezamenlijke hallen of overlopen ook een rookmelder conform NEN 2555 aanwezig moet zijn.

Rookmelders NEN 2555 kamerverhuur: welke eisen stelt NEN 2555?

NEN 2555 stelt eisen aan de rookmelders NEN 2555 kamerverhuur wat betreft de hoorbaarheid van het alarmsignaal en het type rookmelder dat gebruikt wordt. De eisen zijn (zeer kort samengevat) als volgt:

  • De rookmelder moet een tweede energievoorziening hebben.
  • In elke verblijfsruimte van de woonfunctie moet het alarmsignaal goed hoorbaar zijn. Mocht dit niet het geval zijn, moeten extra koppelbare alarmen geïnstalleerd worden om dit alsnog te bewerkstelligen.
  • De rookmelder moet direct aangesloten worden op de groep schakelaar.
  • De rookmelder moet niet-ioniserend zijn en moet gebruikmaken van het optische meetprincipe.

Als u meer informatie zoekt over de precieze eisen die NEN 2555 stelt aan rookmelders, verwijzen we u graag naar onze uitgebreidere artikelen over NEN 2555 die u kunt vinden op onze website.

Rookmelders NEN 2555 kamerverhuur: brandveiligheid is een grote verantwoordelijkheid, laat het aan een professional over

Royal Safety is van alle marken thuis: we zijn een erkend onderhoudsbedrijf, onze monteurs zijn gecertificeerd en we hebben een oog voor klantenservice. Dankzij al deze punten bent u bij ons verzekerd van tevredenheid en nog belangrijker: u bent verzekerd van brandveiligheid voor uw pand.

Met een onderhoudscontract hoeft u zich nooit meer zorgen te maken en regelen wij alles van A tot Z voor al uw rookmelders, maar deze onderhoudscontracten bestaan ook voor onze brandblussers en meer.

Is een onderhoudscontract iets te veel van het goede, maar heeft u toch hulp nodig met het een en ander? Aarzel ook dan vooral niet om contact op te nemen voor problemen met rookmelders NEN 2555 kamerverhuur of andere zaken. Online of via de telefoon staat het ervaren team van Royal Safety klaar om al uw vraagstukken samen met u op te lossen.

Wij van Royal Safety staan voor u klaar en dankzij ons beleid van openheid weet u bij ons altijd waar u aan toe bent. Dat is wel zo prettig.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in