Skip to the content

Rookmelders NEN 2555 kinderdagverblijf

Rookmelders NEN 2555 kinderdagverblijf zijn een essentieel onderdeel van de brandveiligheid van uw kinderopvang en zijn zelfs verplicht. Rookmelders NEN 2555 kinderdagverblijf zorgen er namelijk voor dat een brand tijdig wordt herkend en het hele gebouw wordt gealarmeerd. Hierdoor kan al het personeel met al de kinderen snel en veilig het pand evacueren.

Hoe rookmelders NEN 2555 kinderdagverblijf werken en waarom ze niet mogen ontbreken

Rookmelders die volgens NEN 2555 zijn geïnstalleerd zorgen ervoor dat in uw gehele kinderdagverblijf een brand tijdig wordt opgemerkt. De rookmelders zijn vervolgens aan elkaar gekoppeld en zorgen er zo voor dat het hele pand gealarmeerd wordt. Vervolgens moeten rookmelders NEN 2555 kinderdagverblijf soms ook nog op een brandmeldinstallatie aangesloten zijn.

Een brandmeldinstallatie is een systeem dat een brand herkend (via rookmelders) en vervolgens kan het systeem deze informatie doorgeven aan een externe partij (meestal de brandweer). Dit kan handmatig of automatisch gebeuren, afhangend van het type brandmelder. Ook is een brandmeldinstallatie in staat om systemen te activeren die het verspreiden van de brand vertragen (bijvoorbeeld het sluiten van deuren of activeren van sproeiers).

De voorschriften voor rookmelders NEN 2555 kinderdagverblijf

Er zijn enkele eisen gesteld aan rookmelders NEN 2555 kinderdagverblijf, of liever gezegd stelt NEN 2555 deze eisen aan alle rookmelders voor woonfuncties.

De eisen zijn als volgt:

  • Rookmelders moeten voorzien zijn van een secundaire energievoorziening. In het geval dat de primaire voorziening wegvalt, moet de secundaire energievoorziening de taken over kunnen nemen.
  • De primaire energievoorziening moet direct aangesloten zijn op de groepsschakelaar. Dit betekent dat er geen (wand)contactdoos, scheider of extra schakelaar aanwezig mag zijn.
  • De rookmelders NEN 2555 kinderdagverblijf moeten in elke verblijfsruimte goed hoorbaar zijn. De geluidseis stelt 65 dB(A) voor gewone verblijfsruimtes en 75 dB(A) voor bedruimtes. Dit moet getest worden in het midden van alle ruimtes, 1.5 meter boven de grond en met alle deuren en ramen gesloten.
  • De rookmelder moet uitgaan van het optische meetprincipe.
  • De rookmelder mag niet een ioniserende rookmelder zijn.

Deze eisen voor rookmelders NEN 2555 kinderdagverblijf zijn er om te garanderen dat uw personeel en de kinderen van uw opvang tijdig het gebouw kunnen verlaten in geval van nood.

Royal Safety voor al uw benodigdheden omtrent rookmelders NEN 2555 kinderdagverblijf en meer

Het kan eng zijn om de brandveiligheid van een kinderdagverblijf te verzorgen. U bent immers verantwoordelijk voor de veiligheid van niet alleen uw personeel, maar ook de kinderen die u opvangt. Als het u te veel is, dan schiet Royal Safety graag te hulp. Wij zijn een erkend onderhoudsbedrijf dat altijd volgens de wetten en normen werkt. Wij hebben alles al een keer voorbij zien komen en u kunt rustig aannemen dat wij weten wat we doen. Wij weten wat er nodig is in elke situatie en nemen u graag alles uit handen.

Royal Safety verzorgt een hoop meer dan alleen installatie en onderhoud van rookmelders. Wij helpen ook met alle andere aspecten van brandveiligheid voor uw kinderdagverblijf, zodat u zich verder rustig kan richten op andere zaken.

Voor vragen kunt u telefonisch of online contact met ons opnemen en dan staan onze gecertificeerde experts u graag te woord. Aarzel vooral niet, want brandveiligheid is geen kleinigheid. Laat Royal Safety u helpen.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in