Skip to the content

rookmelders NEN 2555 studentenwoning

Vaak is het minder gesteld met de brandveiligheid in woonfuncties voor kamergewijze verhuur en dan vooral als het gaat om studentenwoningen. Gelukkig zijn daarvoor rookmelders NEN 2555 studentenwoning.

Rookmelders NEN 2555 studentenwoning: waarom belangrijk?

Rookmelders NEN 2555 studentenwoning zijn zo belangrijk omdat rook snel gedetecteerd moet worden. Waar rook is, is brand. Rook kan al snel voor enorme problemen zorgen. Het is dik en vermindert het zicht sterk en daarom kan desoriëntatie al snel toeslaan. Binnen enkele minuten kan een mens stikken door het inademen van rook. Het kan dus nooit te vroeg gedetecteerd worden en rookmelders NEN 2555 studentenwoning helpen hierbij.

Ook is het zo dat in een studentenwoning niet iedereen altijd weet wie er aanwezig is, of vergeten mensen elkaar te waarschuwen bij een brand. Daarom moeten rookmelders NEN 2555 studentenwoning aan elkaar gekoppeld zijn, zodat iedereen in het pand gealarmeerd wordt in geval van brand.

Als een mens slaapt, wordt er meestal niets geroken en dus gaat een beginnende brand (in de vorm van rook) vaak onopgemerkt. Gelukkig werkt het hoor vermogen dan nog wel goed, waardoor het alarmsignaal van een rookmelder de perfecte oplossing is.

Rookmelders NEN 2555 studentenwoning: de voorschriften volgens NEN 2555

Rookmelders NEN 2555 studentenwoning moeten aan een aantal eisen voldoen volgens NEN 2555, deze zijn als volgt:

  • Rookmelders moeten niet-ioniserend zijn en gebruikmaken van het optische meetprincipe.
  • Rookmelders moeten direct aangesloten zijn op de groepsschakelaar en moeten voor de zekerheid voorzien zijn van een tweede energievoorziening.
  • In elke verblijfsruimte moet het alarmsignaal te horen zijn met een geluidsniveau van minimaal 65 dB(A). Voor bedruimtes is deze geluidseis 75 dB(A). Als dit niet het geval is, moeten alarmen koppelbaar zijn zodat toch aan deze eis voldaan kan worden.

Rookmelders NEN 2555 studentenwoning: de voorschriften volgens het Bouwbesluit wat betreft kamergewijze verhuur

Als u een studentenhuis heeft dat vijf of meer aparte wooneenheden bevat, dan geldt voor u de regels van kamergewijze verhuur. In dit geval moet u aan de volgende eisen voldoen:

  • Elke verblijfsruimte heeft een rookmelder nodig. Denk hierbij aan de afzonderlijke studentenkamers, maar ook de gezamenlijke woonruimtes.
  • Ook bij de uitgangen moeten rookmelders aanwezig zijn. Denk hierbij aan rookmelders op de gezamenlijke overloop of hal.

Rookmelders NEN 2555 studentenwoning: Royal Safety adviseert, levert en keurt

Dit kan allemaal als een hoop gedoe klinken, maar het is zeker niet onbelangrijk. Rookmelders verhogen de brandveiligheid van uw pand zeer en zijn ook verplicht in de meeste studentenhuizen. Royal Safety helpt u echter graag met het oplossen van al uw problemen en vraagstukken omtrent rookmelders of andere aspecten van brandveiligheid. Wij hebben jarenlange ervaring, onze experts zijn gecertificeerd en we zijn trots op ons beleid van een goede klantenservice. Met Royal Safety's onderhoudscontracten hoeft u zich geen zorgen meer te maken om rookmelders (of andere zaken, als u daarin interesse heeft). Wij nemen u alles uit handen en u gaat rustig door met uw leven.

Aarzel vooral niet om voor vragen telefonisch of online contact met ons op te nemen. Royal Safety staat voor u klaar.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in