Skip to the content

Rookmelders NEN 2555 VvE

Rookmelders NEN 2555 VvE zijn een belangrijk onderwerp voor leden van de VvE. Waarom rookmelders NEN 2555 VvE moeten aangaan, zullen we uitleggen.

Rookmelders NEN 2555 VvE: het belang van rookmelders

Rookmelders redden talloze levens. Een rook kan namelijk makkelijk genoeg onopgemerkt gaan en een rookmelder voorkomt dat dit gebeurt. Rook is levensgevaarlijk vanwege het desoriënterende effect gepaard met het risico te stikken na al een paar minuten. In wakkere toestand kan het al zijn dat een bewoner niet op tijd doorheeft dat een brand plaatsvindt, maar stelt u zich eens voor in een slapende toestand. Dan wordt er niks meer geroken en kan dit al snel levensgevaarlijk worden.

Het alarmsignaal is dan de reddende engel die ook de onoplettende (of simpelweg slapende) bewoner op een brand attendeert. Op deze manier kan dankzij de rookmelders NEN 2555 VvE iedereen tijdig en veilig het gebouw evacueren.

Rookmelders NEN 2555 VvE: de eisen van NEN 2555

Als u lid bent van de VvE wilt u wellicht weten hoe u uw appartementencomplex veiliger kunt maken. Gelukkig stelt NEN 2555 de nodige eisen voor rookmelders in woonfuncties:

  • Rookmelders moeten voorzien zijn van een secundaire energievoorziening, zodat rookmelders te allen tijden correct werken.
  • Het alarmsignaal van rookmelders NEN 2555 VvE moet in elk verblijfsruimte hoorbaar zijn met een geluidsniveau van 65 dB(A). De geluidseis bedraagt 75 dB(A) voor bedruimtes.
  • Het moet gaan om niet-ioniserende, optische rookmelders.

Deze eisen zijn in leven gebracht om te garanderen dat met rookmelders NEN 2555 VvE makkelijk kan zien of de juiste soort rookmelders aanwezig zijn en ook of er genoeg geïnstalleerd zijn.

Rookmelders NEN 2555 VvE: rookmelders in de vluchtroute

In de vluchtroute van een appartement moet ook een rookmelder conform NEN 2555 aanwezig zijn. Afhangend van de lengte van de vluchtroute, moeten er zelfs meerdere rookmelders aanwezig zijn, zodat het alarmsignaal overal hoorbaar is.

Rookmelders NEN 2555 VvE: laat het aan Royal Safety over

Wij snappen dat u als lid van de VvE niet per se alles weet over brandveiligheid, rookmelders en alle normen die daarmee gepaard gaan. Gelukkig is daar goed nieuws: wij bij Royal Safety weten wél alles van brandveiligheid. Met onze ervaring en expertise kunnen wij u helpen al uw vraagstukken op te lossen.

Heeft u simpelweg een vraag over NEN 2555, moeten uw rookmelders gecontroleerd worden, of moeten rookmelders conform NEN 2555 geleverd en geïnstalleerd worden? Bij Royal Safety bent u aan het juiste adres voor al deze zaken.

Met een onderhoudscontract nemen wij al uw zorgen weg, want dan gaan onze gecertificeerde monteurs alles regelen, of het nou gaat om levering, installatie, of onderhoud. Als u een pand heeft met veel bewoners, is het geen verkeerd idee om een expert een kijkje te laten nemen. Royal Safety zou dit maar al te graag voor u doen.

Ook voor vragen of benodigdheden voor andere aspecten van brandveiligheid kunt u bij Royal Safety terecht. Rookmelders zijn een zeer goede eerste stap, maar absoluut niet het enige wat u kunt doen om brand te voorkomen en te bestrijden.

Aarzel dus niet om contact op te nemen met Royal Safety, om uw appartement complex beter te beschermen tegen de gevaren van brand.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in